Hirdetés

Régóta nem volt már Android Go, most lett: érkezik az Android 13 Go.

Itt az Android 13 Go, ami az Android 13 számos funkcióját hozza el, ráadásul a frissítések is elérhetőbbek lesznek általa.

Bemutatkozott az Android 13 Go

Az Android Go lényege, hogy gördülékeny felhasználói élményt nyújtson kevésbé jó képességekkel megáldott eszközökön is, vagyis, a gyenge hardverrel szerelt mobilokra fejlesztette a Google.

Az Android Go egy optimalizált, tiszta Android rendszer, tehát nincs gyári felület, olyasmi, mint ami a Pixeleken vagy a Nokiákon fut, abban viszont eltér, hogy gyenge hardverre készült.

Az Android 13 Go elhozza a Material You megjelenést, ami az Android 12-ben mutatkozott be, majd továbbfejlődött, ezen kívül pedig fontos újítási a Play Áruházon keresztüli rendszerfrissítés.

Sajnos nem a teljes rendszer frissül így, de a Google szerint a legfontosabb frissítések a gyártóktól függetlenül, a Play Áruházon keresztül érkezhetnek, pl. biztonsági javítások, egyéb sürgős hibajavítások.

További újdonságként említik még a Discover-t, illetve az értesítések engedélykezelésének megújulását, valamint az apponkénti nyelvbeállítás lehetőségét is.

Az Android 13 Go-t futtató eszközök 2023-ban érkezhetnek, amik főként elérhetőbb árú mobilok lehetnek, korlátozott tárhellyel, memóriával és teljesítménnyel.

A képek forrása: Google

Hirdetés
FORRÁSGoogle
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.