Hirdetés

Eddig is voltak 64 bites mobilok, azok azonban támogatták a korábbi, 32 bites appokat is. Az új Pixelek most csak 64 bites appokat támogatnak.

A Pixel 7 és Pixel 7 Pro csak 64 bitet támogat a korábbi mobilokkal szemben, a Google szerint ez a lépés számos előnnyel jár.

Csak 64 bitet támogat a Pixel 7 és Pixel 7 Pro

Eddig minden 64 bites Android-eszköz támogatta a régi 32 bites alkalmazásokat is. Az Android Developers Blogban a Google megerősítette, hogy a Google Pixel 7 és a Pixel 7 Pro az első olyan Androidos telefon, amely kizárólag 64 bites alkalmazásokat támogat.

A Google szerint a 32 bites alkalmazások támogatásának megszüntetése számos előnnyel jár. Nemcsak a RAM-használatot csökkenti, hanem a teljesítményt és a biztonságot is növeli. A Google arra számít, hogy egyre több eszköznél lépik majd ezt meg a gyártók, és úgy gondolja, hogy a platform felkészült a váltásra.

A modern CPU-k akár 25%-kal gyorsabb teljesítményt nyújthatnak, továbbá 150 MB RAM szabadulhat fel a régebbi alkalmazások támogatásának megszüntetésével.

A Google emlékeztet arra, hogy az Android Go, az Android TV és az Android Wear továbbra is támogatni fogja a 32 bites alkalmazásokat.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.