A Delhiben megrendezésre kerülő “Google for India” nevezetű programban a Google számos új funkciót és kezdeményezést indított India és a fejlődő világ számára. A legfontosabb az Android Go, amelyről a napokban mi is írtunk. Ez a rendszer az Android egy másfajta kiadása. Az Android Go olyan belépő szintű okostelefonokra lett szabva, amelyek 1 GB RAM-mal vagy kevesebbel rendelkeznek.

Az okostelefonok növekvő használata ellenére több száz millió ember még mindig olyan funkciós telefonokat használ, amelyek nem futtatják az Androidot, de internetkapcsolattal rendelkeznek. Így a Google beiktatja az Asszisztensét ezekhez a telefonokhoz, kezdve az indiai JioPhone-nal.

A JioPhone egy 4G-s telefon, amely a KaiOS-t, a Firefox OS alapú egyéni operációs rendszerét futtatja. A Google elsőként ebbe a készülékbe vezeti be a Google Asszisztenst,  amely a JioPhone 2,4 hüvelykes QVGA színes képernyőjéhez igazodik majd. Bár a felület eltérő lehet, a szolgáltatás alapfunkciói várhatóan ugyanazok maradnak. Ez azt jelenti, hogy a JioPhone felhasználóinak számos olyan funkciója lesz, amelyek az okostelefon használóinak rendelkezésre állnak. Még nem tisztázott, hogy a Google más telefongyártókkal is együttműködik-e, mint például a Nokia.

Hirdetés
FORRÁSAndroid Authority
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: