Hirdetés

A Mastercard ma bejelentette, hogy több európai országban, köztük Magyarországon is elérhetővé teszi a Google Pay szolgáltatást ügyfeleinek.

Magyarországon kívül Ausztriában, Bulgáriában, Észtországban, Görögországban, Lettországban, Litvániában, Hollandiában, Portugáliában és Romániában lett még elérhető a mobilos fizetés.

A Mastercard több kártyakibocsátó számára is engedélyezte a Google Pay-t, viszont ezek között egy hazai bank sem szerepel. Magyarországon jelenleg Revolut, Curve és Monese Mastercard kártyákat tudunk egyelőre felvinni a Google Pay-be, de például OTP-s vagy MKB-s kártyát nem. Egyelőre arról nincs hír, hogy a hazai pénzintézetek mikor lépnek be a szolgáltatásba. Az Apple Pay esetén viszonylag gyorsan reagáltak az OTP által elindított szolgáltatásra a bankok.

Ahhoz, hogy a felsorolt kibocsátótól származó kártyákat használhassuk a Google Pay-ben, a telefonunkon meg kell nyitnunk az alkalmazást, bevinni a Mastercard kártyánk adatait, majd a hozzáadás a Google Pay-hez opcióra kattintani.

Hirdetés
FORRÁSMobilarena
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.