Hirdetés

Az androidos okostelefonok körében az NFC-s mobilfizetés már régóta elérhető az egyes bankok appjain belül, azonban – hasonlóan az Apple Pay-hez – a Google-nek is van erre saját megoldása, a Google Pay.

A szolgáltatás már tavaly novemberben elérhető volt hazánkban, azonban csak a Curve, Revolut és Monese kártyákkal lehetett használni. A magyar pénzintézetek közül a K&H hozta el elsőként a Google Pay-t, az ügyfeleik a mai naptól már aktiválhatják is a szolgáltatást.

Ehhez nem kell mást tenni, mint a K&H mobilbank alkalmazásban figyeljük a megjelenő – erre vonatkozó – értesítést, majd pár koppintással adjuk hozzá a kártyánkat. Ezután ha otthonhagytad a bankkártyád és ha persze NFC-s okostelefonod van bármilyen érintéses fizetést támogató POS terminálnál tudsz mobillal is fizetni. A szolgáltatás használatához nem kell letölteni a Google Pay appot, anélkül is működni fog.

A Google Pay bevezetését tehát a K&H lépte meg elsőként, ez valószínűleg a többi pénzintézetnek is ad egy löketet és hamarosan ők is elérhetővé teszik.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.