Hirdetés

A CIB Bank mától elérhetővé teszi CIB Visa Inspire kártyával rendelkező ügyfelei számára az Apple Pay szolgáltatást. Ideje volt, tekintve, hogy a többi nagy magyarországi pénzintézet egy ideje már elindította a szolgáltatást. Legrégebben az OTP, az ő partnereik fél éve használhatják Apple eszközüket fizetésre.

Az Apple Pay lényege a biztonság, a személyes adatok védelme. Az Apple Pay szolgáltatással használt bankkártya tényleges kártyaszámait sem a készülék, sem az Apple szerverei nem tárolják. A program egy egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel a kártyához, amelyet titkosított formában, biztonságosan tárol a készülék biztonsági moduljában (Secure Element). Minden tranzakció engedélyezése egyedi, alkalmanként változó biztonsági kód alapján történik.

Az Apple Pay egyszerűen beállítható, és aktiválásakor a bankkártyák minden előnye továbbra is elérhető a felhasználók számára. Az üzletekben az Apple Pay az iPhone 6 és újabb készülékekkel, valamint az Apple Watch-csal is használható ott, ahol lehet érintéses fizetésre alkalmas kártyával is fizetni.

Az Apple Pay-t elfogadó alkalmazásokon és weboldalakon keresztül egyszerűen lehet online vásárolni a Touch ID vagy a Face ID azonosítással. Termék vagy szolgáltatás mobilalkalmazásról vagy Safariból történő kifizetésekor az Apple Pay az iPhone 6 és újabb telefonokon, iPad Pro, iPad (ötödik generációs) és újabb, iPad Air 2 és iPad mini 3 vagy újabb készülékeken működik. Ezenkívül a 2012-ben vagy azután bevezetett, macOS Sierra operációs rendszerrel működő Mac számítógépről is intézhető a fizetés, amelyet ezután iPhone 6 vagy újabb készülékről, illetve Apple Watch okosóráról, vagy az új MacBookokba épített Touch ID-val lehet hitelesíteni.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.