Hirdetés

Eddig csak a Safariban volt elérhető az Apple Pay támogatás, ez most változik: bármely harmadik féltől származó böngészővel használhatjuk majd, ha az Apple nem gondolja meg magát a végleges iOS 16 megjelenéséig.

Az ősszel érkező iOS 16 béta tesztelői érdekes változásra lettek figyelmesek. Az Apple Pay támogatás immáron elérhető harmadik felek böngészőiben is, pl. Chrome, Edge, Firefox.

Korábban erre nem volt lehetőség és most sem biztos, hogy végül bevezetésre kerül ez a funkció, azonban az iOS 16 4. bétájában jelenleg megtalálható.

Valószínűleg azért, mert az App Store korláltozásai miatt iOS-re csak olyan böngészőt adhatnak ki a fejlesztők, ami a Safarit is meghajtó WebKit motort használ. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Chrome, Edge és a Firefox is Safari a motorháztető alatt, de a felhasználói felületben és az esetleges plusz funkciókban, például a kiegészítők támogatásában eltérnek.

Apple Pay támogatással rendelkező mobil

MacOS-en ugyanakkor más a helyzet, ott nincs ilyen korlátozás. Minden böngésző a saját motorját használja, így a szintén őszre várható macOS Venturában nincs ilyen változás.

Minden bizonnyal ebben a lépésben is szerepet játszhatnak az EU digitális piacokról szóló jogszabálya, mely 2023 tavaszától lép életbe.

Ti mit gondoltok, szükség van a nagy tech cégek megregulázására?  Szerintetek betartják majd az új játékszabályokat, vagy mindent megtesznek azért, hogy megkerüljék őket?

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.