Hirdetés

Júniusban megszűnik a Google Pay alkalmazás az Egyesült Államokban, helyét a Google Wallet veszi át, amit ötször többen használnak az USA-ban, mint a Pay appot.

Az alkalmazás eltűnését követően nem lesznek elérhetőek a P2P fizetések, az ajánlatok és akciók keresésére szolgáló funkció, illetve, az egyenleg kezelése a platformon. A változás június 4-től lép életbe az Egyesült Államokban, más régiókban, például Indiában és Szingapúrban egyelőre továbbra is elérhető marad a Google Pay applikáció.

Júniusban megszűnik a Google Pay alkalmazás - Google Pay, illusztráció

A Google elárulta, hogy a Google Pay-t több mint 180 országban milliók használják. Asztali környezetben a Google Pay weboldala, mobilon pedig a Google Wallet lesz használható a korábbi app helyett.

A Wallet alkalmazás segítségével biztonságosan tárolhatjuk a bankkártyákat, utazási jegyeket, bérleteket, egyéb igazolványokat. A Google Pay felhasználók a Pay fiókban tárolt pénzüket június 4-ig tudják az appból kiutaltatni a bankszámlájukra, utána ez  a lehetőség már csak a weboldalon lesz elérhető.

Az akciók, ajánlatok felfedezésének lehetőségét a Google kereső alkalmazásába költöztetik.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.