Hirdetés

Kérdéses volt, hogy a nyáron Kínában már bemutatkozott Honor 9X miként jut el Európába, vagy eljut-e egyáltalán? Most itt van, ráadásul a Mate 30-cal ellentétben ezen futnak a Google szolgáltatásai.

Az Európába szánt Honor 9X lényegében a kínai piacon 9X Pro néven futó készülék. 4/64GB-os és 6/128GB-os változatban lesz elérhető, ám a 7 nanométeres Kirin 810 helyett „csak” a Kirin 710F dolgozik majd a motorháztető alatt az itteni variánsban. A 810-es jobb teljesítményt és fogyasztást ígér, ám a 4000 milliamperórás teleppel valószínűleg így sem lesz panasz az üzemidőre.

Kamerák terén a hátlapon hármat találunk. A főszenzorunk egy 48 megapixeles egység, ezt egészíti ki egy 8 megapixeles ultraszéles és egy 2 megapixeles mélységérzékelő szenzor. A hátlapon a kamerák mellett LED villanót és ujjlenyomat-leolvasót találunk még. Az előlapon nincs kamera, a 6,59 hüvelykes kijelző bármilyen megszakítás nélkül foglalja el az előlapot. A szelfizéshez használható 16 megapixeles szenzor a készülékházból emelkedik ki motorikusan.

Ilyen a Honor 9X elő- és hátlapja

A Honor 9X-en Android 9-re épülő EMUI (pontosabban Magic UI) 9.1 fut. A Google-csomag megtalálható a készüléken.

Magyarországi bevezetésről és árról egyelőre nincsenek információink. Ha a kínai árazáshoz hasonlóan targetál a gyártó Európában is, vélhetően 100 ezer forint környékén fog nyitni a mobil.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.