Az idei Mobile World Congress február 27 és március 2 között kerül megrendezésre, ahol a legtöbb gyártó bemutatja újdonságait. Mi is ott leszünk Barcelonában a kiállításon és részt veszünk a legtöbb bemutatón is, szóval tartsatok velünk, ha elsőkézből szeretnétek értesülni az újdonságokról. No de mire is lehet számítani? Sok pletyka és szivárgás volt az utóbbi időben, ebben a cikkben szeretnénk összegezni, hogy mi várható.

Alcatel

Az Alcatel 5 új okostelefont fog bemutatni, melyek között lesz egy világító hátlapú modell is, ami moduláris lesz. A moduláris megoldás nem igazán jött be egy gyártónak sem, de reméljük, hogy nem bukik bele az Alcatel. Amit biztosan tudunk, hogy nem az MWC-n fog megjelenni a flagship készülékük, az Idol 5, hanem valamikor később, talán az IFA-n.

Bemutató: február 27 9:30-tól

Blackberry

A Blackberry is a TCL alá tartozik, ahogy az Alcatel is. A vállalat már csak Android alapú készülékeket fog piacra dobni és az idei MWC-n a BlackBerry “Mercury” kódnéven futó QWERTY billentyűzetes okostelefonra lehet számítani.

Bemutató: február 25 19:00-tól

HTC

A hírek szerint a HTC az MWC-n nem új flagshipet mutat be, hanem vélhetően a HTC One X10-et. Ebben a mobilban egy 5.5 inches FHD kijelző, 3 GB RAM, MediaTek MT6755V/C chipset és 16.3 MP-es kamera lesz.

Bemutató: ?

Sony

Azt nem tudjuk pontosan, hogy milyen készülékek bemutatására lehet számítani a Sony-tól, voltak korábban pletykák Xperia XZ 2-ről, illetve Xperia XA 2-ről, de volt, aki Xperia XZ (2017) néven hivatkozott a mobilra. Sok infóval nem rendelkezünk a Sony mobiljairól, de itt is legalább 3 mobil bemutatkozására lehet számítani.

Bemutató: február 27 8:30-tól

Lenovo

A Lenovo eddigi tudásunk szerint a Tab3 8 Plus-t fogja bemutatni. Nevéből adódóan egy 8 inches 1920 x 1200 pixel felbontású kijelzőt fog kapni. A rendszerchip Snapdragon 625 lesz, amihez 3 GB RAM-ot ad a vállalat. A táblagép Dolby Atmos sztereó hangszórókkal és 4250 mAh kapacitású akkumulátorral érkezik.

Bemutató: február 27

Motorola

A Lenovo érdekeltségébe tartozó Motorolától a Moto G5 és Moto G5 Plus okostelefonok megjelenésére lehet számítani. A tavalyi modellekhez képest nem sok fejlődés látszik, minimális hardveres növekedés lesz, viszont a két modell között most lesz méretbeli különbség is.

Bemutató: február 26

LG

Az LG nagyon nyíltan kommunikálja, hogy mit is fog bemutatni az MWC-n. Nem titok, hogy az LG G6 lesz most a porondon, mely 18:9-es képarányú kijelzővel fog bírni, elvileg vízálló lesz és Snapdragon 821 lesz benne.

Bemutató: február 26 12:00-tól

Samsung

Nagyon sokáig volt kérdéses, hogy mit fog bemutatni a Samsung az MWC-n. Galaxy S8 talán? Aztán jött a hivatalos álláspont, hogy a Galaxy S8-at később fogja bemutatni, jelenlegi álláspont szerint március végén New York-ban lesz a bemutatója, helyette a Galaxy Tab S3 lesz, viszont rengeteg részletet el fognak árulni a bemutatón a Galaxy S8-ról is.

Bemutató: február 26 19:00-tól

Huawei

Az egyre jobb eredményeket elérő Huawei is megerősítette, hogy mivel készül az MWC-re. A hagyománnyal ellentétben a vállalat ezen a rendezvényen fogja bemutatni új P-szériás csúcskészülékét, a Huawei P10-et és nagytestvérét. A normál P10 kijelzője alá kerül a Home gomb, a Plus-nál pedig ívelt kijelzőre lehet számítani. A flagship modellek mellett a Huawei Watch 2 megjelenésére is lehet számítani.

Bemutató: február 26 14:00-tól

Honor

A Huawei alá tartozó Honor az MWC-n vélhetően a Honor V9 nemzetközi verzióját, a Honor 8 Pro-t fogja bemutatni. Külön bemutató nem valószínű, hogy lesz róla, de a Huawei standjánál minden bizonnyal látni fogjuk a készüléket.

Bemutató: ?

Nokia

Nos igen, eddig a HMD Global által kezelt Nokia tartogatja a legtöbb meglepetést az idei MWC-n, nagyon várjuk a bemutatót. Amire számítunk, az a Nokia 3, a Nokia 5, a nemzetközi Nokia 6, valamint a régi klasszikus, a Nokia 3310-es visszahozása. Remélhetőleg a flagship modellről is lesznek információk az MWC-n.

Bemutató: február 26

Nagyjából ezekre lehet számítani a legnagyobb gyártóktól. Kiutazásunkat az Alcatel és a VIP-Phone teszi lehetővé, az internetet pedig a Telenor Hungary biztosítja. Köszönjük!

Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.

1 hozzászólás

Comments are closed.