Tavaly februárban a Xiaomi bemutatta az Mi 5C-t, amit a vállalat első, saját tervezésű processzora hajtott, a Surge S1. 2017 második felében jöttek is a hírek, hogy lesz folytatás, készül a Surge S2.

A Xiaomi biztosan ott lesz az idei Mobile World Congressen és jó pár hír van is azzal kapcsolatban, hogy mire is lehet számítani tőlük. Az egyik vélhetően a Surge S2 leleplezése lesz.

A Surge S1-el ellentétben a Surge S2 prémium kategóriás lapka lesz, ami a TSMC 16nm-es gyártási technológiájával fog készülni. Ha minden igaz, akkor 4 db Cortex-A73 (2,2 GHz) és 4 db Cortex-A53 (1,8 GHz) mag lesz benne. A grafikai teljesítményről egy Mali-G71 MP8 gyorsító gondoskodik majd, a lapka támogatni fogja az UFS 2.1 tárhelyeket és az LPDDR4 RAM-okat. Tulajdonságai alapján a Kirin 960-nal van pariban a Surge S2.

Sok pletyka van azzal kapcsolatban is, hogy melyik készülékben lesz először ez a rendszerchip, a legelső hírek a Xiaomi Mi 6C-t emlegették, most pedig a Xiaomi Mi 6X-ről szólnak a hírek, ami elvileg globálisan Mi A2 néven fog megjelenni. A Surge S2 készül, érkezik, de hogy melyik készüléket fogja meghajtani, az még kérdés.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.