Noha az influenzajárvány több áldozatot követel, a koronavírustól mégis sokkal többen tartanak, ami a kínai gyárak termelékenységét és a nemzetközi rendezvényeket is befolyásolja.

Az év legnagyobb mobilos eseményét, a Mobile World Congresst rendesen megzavarja, hiába tették meg a szervezők a szükséges óvintézkedéseket, több nagyobb cég is bejelentette, hogy idén nem vesznek részt a kiállításon. Azok a kínai vállalatok, akik részt vesznek az MWC-n, már jórészt Európában vannak és persze akiken ezidő alatt kijönnek a vírus tünetei, nem mehetnek a kiállításra.

A nagyobb vállalatok közül elsőként az LG és a ZTE jelentette be, hogy kihagyják az MWC-t a dolgozók biztonsága érdekében, őket követte az Ericsson, majd az Amazon, az Nvidia és az Intel. A Sony és a TCL is bejelentette, hogy nem lesz sajtóeseményük, az új készülékeket élő közvetítésben fogják leleplezni, de standjuk lesz és az újdonságok ki lesznek állítva.

A neves cégek közül a Huawei, a Samsung és a Xiaomi nem foglalt még állást az MWC kapcsán, bár a Samsungtól nem is számítunk új készülékre a rendezvényen, hisz ma este mutatják be őket. A Xiaomi egyelőre tartja magát a tervekhez. Egy biztos, a vírus miatt az idei MWC más lesz, mint a többi.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.