Amióta a kínai HMD Global segítségével visszatért a Nokia az okostelefonok piacára, számos kedvező gesztust tettek a felhasználók felé. Egyrészt már az elején leszögezték, hogy a készülékeiken gyakorlatilag natúr, módosítatlan Android fog futni, ami egyrészt az optimalizálást könnyíti, jobb sebességet biztosít és a frissítések kiadása is könnyebb feladat. Nos, most ez utóbbiban tettek egy korrekt és örömteli nyilatkozatot, miszerint minden, jelenleg piacon lévő Nokia okostelefon megkapja az Android 8.0-s frissítést, más néven az Oreót.

Ez azt jelenti, hogy a Nokia 3, 5, 6 és 8 tulajdonosai egyaránt várhatják az új rendszert, mi több, ezt még idén meg is kapják a telefonok. Várhatóan a 8-asra érkezik majd elsőként, és utána jön a többi típus. Érdekesség, hogy az ígéret alapján a Nokia 3 lehet a legolcsóbb androidos készülék, amin a 8.0 hivatalosan is elérhető lesz és ez könnyen növelheti a népszerűségét a felhasználók körében. Ahogy már megszokhattuk, első körben a gyári független verziók kapják meg a “kekszes csomagot”, utána pedig a szolgáltatói változatok is sorra kerülnek.

Hirdetés
FORRÁSphoneArena
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.