Ez a kérdés valljuk be jogosan hangzik el, hiszen az eddigi kiszivárgott képek és renderek arról adnak tanúbizonyságot, hogy bizony elmarad az ujjlenyomat-olvasó az iPhone 8-ról.

A hátlapra biztos nem fog kerülni, a kijelző rétege alá sem, nem valószínű, hogy ezt bevállalja az Apple, az egyetlen értelmes hely a jobb oldali bekapcsoló gomb, ami jól látszik az egyes képeken, hogy jócskán meghosszabbították, ennek csak a Touch ID lehet az oka. Ha mégsem oda kerül, akkor bizony elhagyják.

Mi van ekkor? Életbe lép az arcfelismerés és az írisz szkenner.

Az internetre felkerült képeken látható, hogy az előlapon rengeteg a szenzor, és emellett sok forrás is állítja, hogy lesz arcfelismerés a készülékben. A 2014-es Lumia 950 és 950 XL mobilokban volt írisz szkenner, majd jött a Note7-be és az S8-ba. Az arcfelismerés ezen felül megtalálható pl. az LG G6-ban. Ezek mind jók, azonban korán sem olyan gyorsak, mint amilyen gyors az ujjlenyomat-olvasó.

HA valóban leváltják a Touch ID-t az iPhone 8-nál, akkor annak legalább olyan gyorsnak kell lennie, hogy a felhasználói élmény ne csorbuljon. Ha így lesz, akkor biztosak vagyunk abban, hogy a prezentáció során lesz egy pár oldal, ami a technológiáról és a pontosságról szól. A Touch ID rengeteg applikációba van már integrálva, ezzel hagyjuk jóvá az utalásokat, vásárlásokat. Ezzel a Face ID-t is fel kell ruházniuk, hogy a funkció ne vesszen el. Nagy váltás lenne az Apple részéről és nagyon kíváncsiak vagyunk a szeptemberi bemutatóra, hogy mégis mi lesz az alkalmazott megoldás.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.