A DxO Labs az okostelefonok és fényképezőgépek képalkotási teljesítményének értékeléséről ismert. Nemrégiben pedig tesztelte a Xiaomi Mi Note 3 dupla kameráját.

A Mi Note 3 jól teljesített, 94 pontot ért el a fényképezési referenciaértékeknél, viszont a videófelvételi tesztnél csak 82 pontot kapott. A DxOMark tesztje szerint a kínai telefon fényképezőgépe gyors és pontos autofókusz, valamint lenyűgöző zoom lehetőségeket kínál. A telefon különféle fényviszonyok mellett képes effektív zajcsökkentésre is. Emellett a bokeh effektus funkciója is igen jól működik. Azonban a DxO Labs azt is megállapította, hogy bizonyos fényviszonyok esetén zajos képeket csinál a duál kamera.

A legtöbb zászlóshajót lepipálta

A teszt szerint kétségkívül legyőzött néhány piacon levő csúcskategóriás készüléket. Az iPhone 8 93, a Google Pixel és a HTC U11 90 pontban részesült a teszt során. A Mi Note 3 94 pontszámmal így győzedelmeskedett felettük. A tesztlista élén egyébként nem meglepő módon a Google Pixel 2 szerepel, őt szorosan követi az iPhone X.