A DxO Labs az okostelefonok és fényképezőgépek képalkotási teljesítményének értékeléséről ismert. Nemrégiben pedig tesztelte a Xiaomi Mi Note 3 dupla kameráját.

A Mi Note 3 jól teljesített, 94 pontot ért el a fényképezési referenciaértékeknél, viszont a videófelvételi tesztnél csak 82 pontot kapott. A DxOMark tesztje szerint a kínai telefon fényképezőgépe gyors és pontos autofókusz, valamint lenyűgöző zoom lehetőségeket kínál. A telefon különféle fényviszonyok mellett képes effektív zajcsökkentésre is. Emellett a bokeh effektus funkciója is igen jól működik. Azonban a DxO Labs azt is megállapította, hogy bizonyos fényviszonyok esetén zajos képeket csinál a duál kamera.

A legtöbb zászlóshajót lepipálta

A teszt szerint kétségkívül legyőzött néhány piacon levő csúcskategóriás készüléket. Az iPhone 8 93, a Google Pixel és a HTC U11 90 pontban részesült a teszt során. A Mi Note 3 94 pontszámmal így győzedelmeskedett felettük. A tesztlista élén egyébként nem meglepő módon a Google Pixel 2 szerepel, őt szorosan követi az iPhone X.

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: