Az Apple ma bejelentette ingyenes iPhone 8 csereprogramját, melyben azok a telefonok vehetnek részt, amelyek egy gyártási hiba miatt alaplapcserére szorulnak. Az alaplapon van lényegében a processzort, a készülék memóriája és más integrált alkatrészek is. Az Apple azt állítja, hogy a hibás lapkák többek között véletlenszerű újraindulást és képernyőlefagyást okozhatnak.

Elmondásuk szerint az iPhone 8 modellek kis százalékát érinti ez a probléma, de a természetesen létrehozták a csereprogram webfelületét is. Az cupertinói cég szerint az érintett telefonok 2017. szeptember és 2018. március között kerültek eladásra Kínában, Hongkongban, Indiában, Japánban, Makaóban, Új-Zélandon és az Egyesült Államokban. Fontos tudni, hogy a probléma viszont csak az iPhone 8-ra vonatkozik, nem érinti az iPhone 8 Plust vagy más iPhone modelleket. A cserére szoruló mobilokkal kapcsolatban az Apple kiskereskedelmi üzleteiben, a hivatalos szervizükben, illetve az Apple Supportnál lehet érdeklődni.

Az Apple azt is hangsúlyozza, hogy a csereprogram az eredeti vásárlási országra vagy régióra korlátozódhat, valamint a telefon beadása előtt érdemes iTunesban vagy az iCloudon keresztül elvégezni egy biztonsági mentést.

Hirdetés
FORRÁSMacRumors
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: