Az Apple pár hete tette elérhetővé a még szeptemberben bemutatott iPhone XR-t, amelyet már mi is teszteltünk.

A vállalat ezt az iPhone-t idén ‘olcsó’ modellnek harangozta be. A Nikkei Asian Review jelentése szerint nem annyira kelendő az iPhone XR, ez pedig arra késztette a vállalatot, hogy csökkentse a gyártási mennyiséget. Érhető a dolog, hiszen korábban az olcsó iPhone kicsit más árazást jelentett, az iPhone XR induló ára 299.990 forinttól kezdődik és még csak nem is kapunk OLED-kijelzőt.

A Foxconn és a Pegatron is visszafogottabban bánik a gyártással a cupertinói vállalat kérésére. A jelentés szerint a vásárlók inkább az iPhone 8 és 8 Plus-t részesítik előnyben, mint az iPhone XR-t, valamint sokan inkább az iPhone XS-t vagy az XS Max-et választják.

Nem elhanyagolható az sem, hogy az egy évvel ezelőtt megjelent iPhone X is megvehető ennyiért vagy még akár olcsóbban is, és egy év elteltével is még mindig nagyon jó készülék, sokan ezért inkább az iPhone X-re teszik a voksukat.

 

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: