A Xiaomi mérgezett egérként dobja piacra az újabbnál újabb készülékeit és ugyan a Mi 11 Ultra sem piskóta, rátettek még egy lapáttal, itt a Mi MIX FOLD, a vállalat első – megvásárolható – hajlítható kijelzős készüléke.

Ahogy azt a képeken is láthatjátok, a Mi MIX FOLD a Galaxy Fold féle megoldást viszi tovább, van egy külső, 6,52 hüvelykes, 840 x 2520 pixel felbontású, 90Hz-es AMOLED kijelző, ami 900 nit fénysűrűségre képes és a jobb oldalán van egy szelfikamera, ha pedig kinyitjuk, akkor egy 8.01″-es, 2480 x 1860 pixeles, HDR10+ tanúsítvánnyal is rendelkező, de maximum csak 600 nitre képes szintén AMOLED panelt kapunk, ami viszont csak 60Hz-es.

A Xiaomi a Mi MIX FOLD-hoz asztali módot is társított, a 4:3-as kijelzőt elfektetve így még jobban ki lehet használni. A vállalat egy ‘U’ alakú zsanért fejlesztett ki, ami 27%-kal könnyebb, mint a konkurens megoldások. Természetesen csúcstelefon, szóval a legerősebb Qualcomm lapkakészlet, a Snapdragon 888 dolgozik benne, elérhető lesz 12 és 16 GB RAM-mal, valamint 256 és 512 GB belső tárhellyel. A négy hangszórót a Harman Kardon tuningolta, az 5020 mAh-s akkumulátort pedig 67W-tal lehet elég gyorsan tölteni.

A hátlapi kameradizájnt a Mi 10 Ultrától örökölte, a fő kamera egy 108 MP-es ISOCELL HM2 szenzor optikai képstabilizálás nélkül, ezenfelül van egy 13 MP-es széleslátó és egy 8 MP-es telefotó.

Ami itt érdekes, hogy a készülék megkapta a Xiaomi saját fejlesztésű képfeldolgozó processzorát, a Surge C1-et, ami az autofókuszért, az automata expozícióért és a fehéregyensúlyért felel. Ez nem minden, ugyanis a Mi MIX FOLD-ban lévő telefotó a világ első Liquid Lens technológiát használó kamerája, ami az emberi szemhez hasonló elven működik. A szerkezetben van egy rugalmas réteg, amit átlátszó folyadékkal töltöttek fel, így az a vázon belül mozog. A legnagyobb előnye ennek a megoldásnak, hogy 3 cm-ről makró fotókat is készíthetünk (hozzátenném, hogy egy zoom lencsével).

A Mi MIX FOLD-ból két verzió létezik, a sztenderd modell hátlapját Gorilla Glass üveg védi kerámia textúrával, a másik pedig a “Ceramic Special Edition”, ami nevéből is adódóan kerámia hátlapot kapott.

Mindkét verzió előrendelhető Kínában és nem véletlenül van a zsanér külső részére gravírozva, hogy “Innovation for Everyone”, ugyanis az indulóára 10.000 yüan, ami kb. 471.000 Ft-nak felel meg. Ez az ár pedig sokkal közelebb van (még ha nem is hazai, ÁFA-t tartalmazó ár) egy normál zászlós készülék árcédulájához.

Remélem, hogy valamilyen módon ki tudom próbálni, főleg a kamera az, ami innovatív és új. Árban mindenképp kedvező, mint a nemrég tesztelt Mate X2, a többi a gyakorlatban derül ki:

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.