Hirdetés

Az elmúlt két évben több hajlítható mobil is megjelent a piacon, gyakorlatilag saját kategóriát alkotva. A Samsung, a Huawei és a Motorola mellett a Xiaomi is érdeklődést mutatott a szegmens iránt, több szabadalmat is benyújtottak, valamint kész koncepciót is láthattunk tőlük egy Mate X-re kísértetiesen hasonlító készülék formájában.

Ezúttal azonban más a helyzet. Az új prototipusról készült képeket egy kínai oldal, az igao7.com osztotta meg. A kép alapján következtethetünk, hogy a mobil a MIX szériában jelenik majd meg, valamint az is látható, hogy a hajlítási mechanizmusa hasonló a Galaxy Z Fold2-jéhez. A fotóból kiindulva a prototipus nagyrészt alumíniumból és üvegből készült, valamint a hátoldalon egy három tagból álló kamerarendszernek kialakított helyet is megfigyelhetünk.

2019-ben a Xiaomi demostrálta az elképzelését a hajlítható mobilokról egy promóciós videó formájában. Azóta a gyártó nem lépett ezen a területen, viszont ezzel az új koncepcióval lehetséges, hogy ők is betörnek a hajítható okostelefonok piacára.

Hirdetés
Bertalan Tamás vagyok, 17 éves. Kiskorom óta érdekel az informatika, leginkább a számítógépek és a mobilok világa vonz. Nem rég csatlakoztam a tech2.hu csapatához, mint szerkesztő.