A nagyobb külföldi YouTuberek és újságírók már egy pár nappal ezelőtt megkapták a Samsung hajlítható telefonját tesztelés céljából, ezért is láthattatok annyi kicsomagoló videót az interneten.

Most, néhány nappal később viszont komoly gondok jöttek elő, több újságíró is jelezte közösségi oldalán, hogy a kijelző egyszerűen megadta magát. Első generációs termékről van szó, így ha probléma van, azon nagyon nem kell meglepődni, de mivel egy közel 2000 dolláros termékről van szó, inkább most derüljenek ezek ki, mint a felhasználóknál, legalábbis én így vagyok vele.

A The Verge és a CNBC munkatársa is jelezte, hogy néhány nap használat után a Galaxy Fold kijelzője megtört, a két oldalból az egyik nem adott képet, összefolyt és így teljesen használhatatlan lett a készülék. Egyikük sem JerryRigEverything módon használta a mobilt, tehát teljesen átlagos felhasználásról beszélünk.

A másik fontos, kicsit rosszul kommunikált dolog, hogy a telefonon van alapból egy fólia, amit többen is megpróbáltak levenni. Ezt nem szabad! Többek között MKBHD is posztolt Twitteren, hogy elkezdte lehántani a fóliát és a kijelző megadta magát, nem kapcsolt be többet.

A hajlítható mobiloknál nagy kérdés, hogy mennyire strapabírók, hogyan bírják a kihajtásokat és úgy fest, hogy a Galaxy Fold sem tökéletes még annak ellenére, hogy az első videókban a tesztelők nagyon elégedettek és izgatottak voltak.

Ami viszont jó hír, hogy a Samsung már reagált is az esetre, azt írták, hogy alaposan megvizsgálják az összes hibás készüléket, hogy kiderítsék a hiba okát, a fóliás mizériára pedig az volt a válasz, hogy ez egy olyan réteg, ami a kijelző struktúrájának a részét képezi és alapvetően a karcok ellen védi a kijelzőt. Viszont ha ezt eltávolítják, a kijelző tönkremehet. A Samsung biztosított minket arról, hogy megfelelően kommunikálni fogják ezt a felhasználóknak.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.