A Samsung úgy döntött, hogy nem dobja még piacra a hajtogatható Galaxy Foldot, inkább szánnak még pár hetet / hónapot a fejlesztésre, hogy a felhasználók kezébe hibátlan terméket adhassanak. Nemrégiben ugyebár sok külföldi tesztelő megkapta az eszközt, és pár nap után komoly gondok jöttek elő.

Néhányan levették az egyébként a kijelzőhöz tartozó fóliát és ezután ment tönkre a panel, de voltak olyan esetek is, amikor a zsanéron át szennyeződés jutott a kijelző alá vagy csak egyszerűen normál használat után megadta magát.

Először a The Wall Street Journal jelentette, hogy a Galaxy Fold nem fog megjelenni májusban a boltok polcain, de nem sokkal később a Samsung hivatalos közleményt adott ki, miszerint vizsgálják a terméket, javítanak a strapabíróságán, valamint némileg újratervezik a zsanért, hogy idegen anyag ne juthasson a szerkezetbe. A Samsung a fóliára is kitért a közleményben és a jövőben jobban ki fogják hangsúlyozni ennek szerepét és egyértelműsítik a felhasználóknak, hogy ne vegyék le.

A szituáció egyébként nem meglepő, hiszen az ilyen új technológiáknál előfordul, hogy elsőre nem tökéletes a termék és ugyan a Samsung tesztelte laborkörülmények között a Foldot, a hibák a valós, mindennapi használat során jönnek elő igazán és pont erre valók a tesztelők, hogy az ilyen konstrukciós hibák náluk derüljenek ki és ne a felhasználóknál.

Az elérhető színek

Aki Amerikában már előrendelte a Galaxy Foldot, az most biztosan csalódott egy kicsit, de öröm az ürömben, hogy a közel 2000 dollárért nem félkész és hibás, hanem kicsit később, de egy kész terméket fog kézhez kapni.

Tehát azt egyelőre még nem tudni, hogy mikor lesz kapható a Samsung hajtogatható mobilja, a közleményben annyit árultak el, hogy néhány hét múlva bejelentik az új megjelenési dátumot.

Hirdetés
FORRÁSSamsung
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.