Ebben a cikkben egy rövid gondolatmenetet szeretnék lefuttatni, ami a kijelzővédő fóliák márkaértékéről szólna, avagy rendeljünk eBay-ről 400 Ft-ért védelmet vagy szánjunk rá többet egy nívósabb márkától?

Ez egy elég sok embert érintő és foglalkoztató téma, van aki csak külföldről rendeli az üvegfóliát kedvenc készülékére, van olyan, aki rászánja a pénzt egy drágábbra, mert az jobb minőségű és vannak, akik pedig bizonytalanok, kell-e egyáltalán üvegfólia a telefonra? Mi a különbség a 400 és a 4000 Ft-os között?

Fontos kiemelnem, hogy a mi eszmefuttatásunk nem mérvadó, ez csak egy saját vélemény, ha a tiéd ettől eltér, abból sincsen probléma, hisz mindenki másként vélekedik erről.

  1. Kell-e üvegfólia az okostelefonra?

Erre a kérdésre egyértelműen azt mondom, hogy igen! Az új okostelefonok már akár 5. generációs Gorilla Glass üveggel is rendelkezhetnek, azonban ez sem nyújt 100%-os védelmet a kijelzőt érintő fizikai hatások ellen, legyen az akár ütés vagy felületi karcolás. Bármilyen üvegről is legyen szó, én azt mondom, hogy érdemes.

2. Jók a 400 Ft-os üvegfóliák is?

Persze, arra jók, hogy ne karcolódjon meg a készülékünk kijelzője, viszont Kínában bármit ráírhatnak a csomagolásra, így lehet az “9H” vagy “9H+” keménységű “edzett” üveg fólia, de közben meg egy nagyon gyenge minőségű, rossz ragasztású ujjlenyomatgyűjtő üveglapról van szó (ha üveg), ami egy kisebb eséstől ripityára törik. És ha az esés olyan szerencsétlen, olyan szögből vagy erővel történik, a kijelzőt sem menti meg.

3. Megéri-e beruházni egy drágább üvegre?

Példának vehetjük az iGlass üvegfóliát (kifejezetten iPhone-okra). A legolcsóbb Standard üvegfólia 3.990 Ft-ba kerül, iPhone 7-re pedig 4.490 Ft a legolcsóbb. Megéri? Ez erősen szubjektív.

  • “Ennyi pénzért 10 kínai üveget veszel!”
  • “Ugyanolyan minőségű ez is, mint a 400 Ft-os.”
  • “Hülye az, aki ennyiért üvegfóliát vesz!”

Szólhatnak így a kijelentések. De gondoljunk egy kicsit bele…veszünk egy okostelefont, az iGlass esetében egy iPhone-t használtan is kb. 80.000-ért (modelltől függően), de ha csúcsmodellre gondolunk, akkor kb. 300.000 Ft-ot is elkölthetünk a mobilra. Ilyen árkategóriánál szerintem pont ne a védelemmel spóroljunk, hisz alapvetően nem olcsó mulatság a kijelzőcsere, főleg ha nincs biztosítás a készüléken…

Mit fizetsz meg egy ilyen üvegnél? A márkát? A minőséget? Nem lehet, hogy mindkettőt? Rengeteg helyen, YouTube sztárok ajánlásával láttuk már az iGlass-t, illetve a vásárlók folyamatosan posztolják a Facebook-ra, hogy végre megérkezett a várva várt üveg, szóval egyfajta brandet alakítottak itt ki a srácok.

Mi a Smart Life-nál hisszük, hogy az iPhone termékek különleges védelmet és prémium minőséget érdemelnek. Ennek megfelelően hoztuk létre az iGlass üvegfóliát ami saját brandünk.

Ha eBay-ről rendelsz üvegfóliát és hibásan érkezik, jelentheted és jó eséllyel visszaküldik a pénzt vagy újabb hetek múlva kapsz egy másikat, itt viszont az ár tartalmazza a háttértámogatást is, ha hibás a termék, azonnal cserélik, az első az ügyfél elégedettsége. Mindemellett a minőség is kiváló, több típust is teszteltünk már tőlük.

Végszó! Teljesen emberfüggő, hogy ki milyen védelemmel látja el a készülékét, ki mennyire hisz az olcsóbb és a drágább megoldásokban, mi amondók vagyunk, hogy érdemes rászánni többet a megfelelő üvegfóliáért, nehogy azon a pár ezer forinton múljon, hogy törik-e a készülék kijelzője vagy sem.

Mindenképp védjétek az okostelefont legalább üvegfóliával, de ha lehetőségetek adódik, akkor inkább vásároljatok egy drágább, minőségibb típust és HA iPhone-ról van szó, mi maximálisan tudjuk ajánlani az iGlass-t! (NEM FIZETETT, SAJÁT VÉLEMÉNY!)