Hirdetés

iPhone vásárlása esetén felmerülhet a kérdés, hogy honnan is kéne megvenni? Szolgáltatótól? Az Apple.hu-ról? Viszonteladóktól? GSM boltból? A jó hír, hogy – amennyiben bontatlan – igazából teljesen mindegy, de van pár dolog, amire érdemes odafigyelni.

Cikkünk apropója, hogy nemrégiben az iGlass is elkezdett iPhone-okat forgalmazni, ami akkor lehet különösen érdekes, ha alapból vennél a telefonra védelmet és kötnél biztosítást, de előbb szeretném kifejteni, hogy miért is „mindegy” a vásárlás helye.

Más gyártók (Huawei, Samsung, Xiaomi) esetében vannak olyan készülékek, amelyeket a gyártó nem forgalmaz hivatalosan az adott országban (pl. a Huawei a Nova 3i-t), így ha egy GSM üzlet külföldről behozza a telefont, arra csak forgalmazói és nem gyártói garancia van, ebben az esetben a javíttatás körülményesebb, hosszabb lehet.

Az Apple-nél szerencsére más a helyzet, ugyanis minden iPhone-ra gyártói világgarancia van, bárhol is vásárolsz iPhone-t, ha te beviszed egy hivatalos viszonteladóhoz vagy hivatalos szervizbe, akkor a telefont garanciálisan, IMEI szám alapján bevizsgálják és javítják/cserélik. Arra kell egyedül figyelni, hogy EU-s modellt vásárolj, hisz ha valahol nagyon olcsó az iPhone, akkor valószínűleg Amerikából vagy Angliából származik és más lesz a töltőfej.

Én nem ajánlom, hogy a legolcsóbbat válasszuk már csak a töltő miatt sem, de pont az iGlass kapcsán érdekes, hogy ha náluk vásárolod a telefont, akkor nem csak az EU-s iPhone-t kapod meg, hanem mellé ajándékként jár egy iGlass Pro kijelzővédő és egy iGlass Case tok is választható színben.

Miért is jó ez?

Ha alapból vennél a telefonod mellé üvegfóliát és tokot, akkor gyakorlatilag ezt alapból kapod, illetve az iGlass Pro üvegekre a srácok garanciát is vállalnak, tehát ha egy éven belül leejted az iGlass Próval védett telefonod és esetleg a telefonod kijelzője is betörik, akkor azt az iGlass-nél ingyen kicserélik, tehát afféle biztosításként működik.

Az iGlass oldalán az iPhone 8-tól kezdve az összes modellt megtalálod, az áruk pedig ugyanannyi, mint az Apple oldalán. Az is opció, hogy máshonnan veszed a telefont és – ha amúgy is szeretnél biztosítást, akkor – megveszed a védelmet az iGlass-nél, de ha biztos forrásból szeretnéd a készüléket, akkor mi teljes bizalommal ajánljuk az iGlass-t.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.