Hirdetés

Egy kiszivárgott fejlesztői kódrészlet alapján az összes iOS 13 kompatibilis iPhone és szinte az összes iPad frissíthető lesz az iOS 14-re. A hivatalos bejelentésre ugyan még várni kell, hisz a WWDC-t csak június 22-én indítja az Apple és aznap este fogják lerántani a leplet az új rendszereikről.

Június 22-én mutatkoznak be az új Apple szoftverek

Azonban a GSM Arena az Apple-nél dolgozó fejlesztők információira alapozva azt írja, hogy szinte az összes iOS 13-at futtatni képes eszközön telepíthető lesz az iOS 14 is.

Ez azt jelenti, hogy az iPhone-ok az idén 5 éves (!) iPhone 6S-ig és eredeti SE-ig visszamenőleg frissíthetők lesznek.

Öt évvel ezelőtt így mutatta be Laci az akkor csúcsnak számító iPhone 6S-t, még csak írásban:

Nézzük mit tud és mennyibe kerül az új iPhone 6S

iPad fronton várható azonban változás, az iPadOS 14-et ugyanis az Apple A8 és A8X SoC-cal szerelt eszközök, így a 2014-es iPad Air 2 és a 2015-ös iPad Mini 4 nem fogják már megkapni. Az indoklás annyi, hogy az iPadOS 14 jóval erősebb hardvert követel, az A8-as chipek pedig már nem tudják kielégíteni ezt az erőigényt. Ezeken kívül az összes iPad Pro, az 5., 6. és 7. generációs iPad, illetve az iPad Mini 5 és Air 3 kapják majd meg az új iPadOS-t.

iPod fronton a hetedik generációs iPod Touch fogja megkapni várhatóan az iOS 14-et.

A hivatalos bemutató június 22-én, magyar idő szerint kb. este 7 órakor kezdődik majd, addig érdemes azért fenntartásokkal kezelni a kiszivárgott információkat.

Hirdetés
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.