Az Apple bejelentette az évente megrendezésre kerülő WWDC fejlesztői konferenciájának idei időpontját. A rendezvény június 7-én kezdődik és 11-én ér véget. Csakúgy mint tavaly, a konferencia most is csak online lesz elérhető, cserébe ingyenes minden fejlesztő számára.

Craig Federighi a WWDC20-o

A rendezvény legérdekesebb pontja a nem szakmabeliek számára az új Apple operációs rendszerek leleplezése és a fejlesztői verziók elérhetővé tétele: iOS, iPadOS, watchOS, macOS és tvOS. A fejlesztőknek online ülések lesznek, ahol az Apple mérnökeivel, illetve tervezőivel való együttműködéshez, valamint technikai módszerekhez kapnak támogatást.

A fiatal fejlesztők részt vehetnek a Swift Student Challenge nevű programban is, ahol egy – a Swift játszótéren megtapasztalható – 3 perces interaktív jelenetsort kell összerakniuk, melyet április 19-ig lehet beküldeni. (Több információ a programról Angol nyelven itt olvasható.)

a WWDC21 hivatalos reklámképe

A minden évben megrendezésre kerülő WWDC nagyon jót tett San Jose gazdaságának, viszont az online kongresszus nem sok előnnyel szolgál a helyieknek. Az Apple emiatt egymillió dollárt fordít az SJ Aspires szervezet kezdeményezésére, amely teljesítményalapú öszöndíjat kínál azon hallgatók számára, akik rosszabb helyzetű településeken élnek.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Bertalan Tamás vagyok, 17 éves. Kiskorom óta érdekel az informatika, leginkább a számítógépek és a mobilok világa vonz. Nem rég csatlakoztam a tech2.hu csapatához, mint szerkesztő.