A Telenor Wallet már jó ideje elérhető iOS és Android platformon egyaránt. Sok funkciója van, többek között lottózni, parkolódíjat fizetni is tudunk vele, azonban most egy újabb funkciót kapott az applikáció: mostantól az alkalmazás támogatja a MasterPass funkciót, amellyel a felhasználók gyorsan és egyszerűen vásárolhatnak. Magyarországon a Telenor az első, aki MasterPass-képes alkalmazást nyújt az ügyfeleknek.

Az ingyenes Telenor Wallet alkalmazást nem csak telenorosok, hanem bármely mobilszolgáltató ügyfelei használhatják. A MasterPass fizetéshez bármelyik bank által kibocsátott MasterCard, VISA vagy AMEX bankkártyát regisztrálni lehet a Telenor Walletben. Ha a MasterPass-t használjuk, már nem szükséges részletes fizetési adatokat megadnunk minden egyes vásárlásnál, elegendő csupán a telefonszámunkat megadni a kereskedő oldalán. A megoldással egyszerűbb a fizetés, függetlenül attól, hogy a tranzakciót milyen internetképes eszközzel indítjuk.

Az új funkció használatához elég egyszer regisztrálni a bankkártyánkat, valamint a fizetéshez szükséges adatainkat. A bankkártya adatai sosem tárolódnak a telefonon.

996386-1536242871

„Egy globális átalakulás részesei vagyunk, láthatjuk, ahogy az emberek eltávolodnak az offline, internet kapcsolat nélküli világtól. A mai digitális korban már minden mindennel összekapcsolódik a virtuális térben. Ez a kapcsolódás hatással van a felhasználók kommunikációs és vásárlási szokásaira is. Büszkék vagyunk arra, hogy a mobilfizetés terén élen járó Telenor úgy döntött, hogy a MasterCard egyedülálló megoldásával bővíti szolgáltatásai körét, így a vásárlás még biztonságosabb, egyszerűbb és gyorsabb lehet a felhasználók számára” – nyilatkozta Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

„Nagyon örülünk, hogy a Telenor a világon az első olyan mobilszolgáltató, amely MasterPass-képes mobiltárcát vezetett be. Egy friss kutatás szerint tavaly év végén már több mint 2,3 millióan vásároltak online Magyarországon, ami a napi rendszerességgel internetezők 41 százalékát teszi ki. Ahhoz, hogy az internetes vásárlás és fizetés még jobban elterjedjen, elengedhetetlen, hogy az minél egyszerűbb és biztonságosabb legyen. A Telenor Walletet már több mint 250 ezer okostelefonra töltötték le, és ezzel a legnépszerűbb hazai mobiltárca, ami most egy új fizetési lehetőséggel bővült. Bízom benne, hogy egyre többen próbálják ki az alkalmazást, hogy gyorsabban és könnyebben intézhessék vásárlásaikat az interneten” – mondta el az új szolgáltatásról Banovic Aleksandra, a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató helyettese.

A MasterPass funkciót online vásárláskor is használni tudjuk annál a boltnál, ahol a MasterPass logó fel van tüntetve. A fizetési megoldást több mint 150 hazai internetes kereskedő támogatja, világszerte pedig 29 országban (köztük 15 európai államban), mintegy 250.000 webshopban használható. Az online vásárlás során elég megadni a telefonszámot a fizetés során.

Hirdetés
Ildi
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: