Szeptember 14-től OtthonNet néven korlátlan otthoni internetcsomagot vezet be szolgáltatásai kínálatába a Telenor Magyarország.

A szolgáltató szerint indulásakor egymillió háztartás számára lesz elérhető az OtthonNet, mely lakhelytől függően 4990 forinttól kínál majd korlátlan adatforgalmat, akár 150 Mbps letöltési sebességet 4G középsáv alapokon. A szolgáltató hűségszerződéssel és szerződés nélkül is kínálja majd a csomagot, írják közleményükben. Az új szolgáltatás az otthon is használható Hipernet Home+ mellett jelenik majd meg a kínálatban.

Az OtthonNet szolgáltatás igénybevételéhez SIM-foglalattal ellátott otthoni routerre lesz szükség. A routert nem szükséges a szolgáltatótól megvásárolni a csomag mellé, de a Telenor két eszközt kínál majd az új előfizetőknek.

A szolgáltatás megfelelő minőségének fenntartása érdekében a szolgáltató szakemberei folyamatosan monitorozzák egy adott földrajzi számhoz köthetően a hálózati terheltséget, az otthoni szolgáltatást ennek függvényében kínálják majd ügyfeleiknek. A cég képviselője szerint hálózatuk elbírja a tervezett forgalmat, így nem kell korlátozásokra számítani még p2p kapcsolat esetén sem.

A Telenor idén szeptemberben kezdte el tesztelni az 5G-alapú otthoni internetszolgáltatás publikus tesztjét, melyre előfizetőik jelentkezhettek, az OtthonNet azonban még a 4G technológiát használja majd, erről a HWSW írt részletesebben.

Hirdetés
FORRÁSTelenor sajtóközlemény
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.