Az Android atyja, Andy Rubin előállt első okostelefonjával, ami az Essential nevet viseli és ez a készülék sok szempontból érdekes.

Futurisztikus dizájn jellemzi, az előlapon egy három oldalon kávamentes, 5,7 hüvelykes QHD kijelző található, ami fent egyedül a 8 MP-es kameránál lett körbevezetve. Egyetlen hiányolható tényező van a készüléket illetően és az a 3,5 mm-es jack csatlakozó. Érdekesség továbbá, hogy az Essential egyik befektetője a Foxconn. A Snapdragon 835 lapka biztosítja a csúcsteljesítményt, ami mellé 4 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet társítottak.

Anyaghasználat szempontjából sem elhanyagolható az Essential, ugyanis titánium kerettel és kerámia hátlappal látták el, ami sokkal ellenállóbb, mint az alumínium és az üveg. Emellett ez a harmadik olyan okostelefon, melyben Bluetooth 5.0 található (az első a Galaxy S8, majd Xiaomi Mi6).

A hátlapon van egy ujjlenyomat-olvasó, illetve a két darab 13 MP-es kamera mellett egy-egy mágneses felület, ahova az okostelefon mellett bemutatott 360 fokos kamerát lehet csatlakoztatni (egyedi megoldás). A két kamera közül az egyiken nincs színszűrő szenzor, ezáltal olyan képeket lehet készíteni vele, mint a Huawei csúcskészülékek monokróm szenzorával, a kamerák rekeszértéke f/1.85. A fókuszt segíti egy lézeres AF, a videórögzítés pedig [email protected] is lehet.

Az akkumulátora 3040 mAh kapacitású és USB-C-n keresztül gyorstöltést is támogat. Android fut rajta, azonban a verzióról nincs említés – de ha tippelni kéne, akkor Android 7.0 vagy 7.1 Nougat. Négy színben lesz kapható az Essential Phone: Black Moon, Pure White, Stellar Grey és Ocean Depths.

Az okostelefon 699 dollárért (~193.000 Ft) már előrendelhető, 749 dollárért (898 dollár helyett) pedig kapsz hozzá egy 360 fokos kamerát is. További részletek az Essential weboldalán.

Hirdetés
FORRÁSEssential
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

  1. Kicsi az akkumulátor és lehetne benne 6gb ram. A 3.5mm-es csatlakozó lehagyása is hülyeség.

Comments are closed.