Hirdetés

Jöhetnek az 5G-s Huawei mobilok, néhány telefon már Bluetooth tanúsítást kapott.

Az 5 új eszköz, egész pontosan az ADA-AN00, a PSD-AN00, az ADA-TN00,  a BLK-AN00, és a BLK-TN00, tehát az AN és TN megjelölésekkel rendelkezők az 5G-képességre utalnak. A 4G-képes Huawei mobilok, mint a Mate 50 például CET-AL00 kóddal rendelkezett, a Mate X3 pedig ALT-AL00, a P60 Pro meg MNA-AL00 kódot kapott, AL megjelöléssel.

Jöhetnek az 5G-s Huawei mobilok - a lista

A Bluetooth 5.2 támogatásán kívül mást nem tudunk ezekről a mobilokról, viszont más, megnevezett telefonok is átestek a tanúsításon, ráadásul a kódnév alapján szintén 5G támogatást kaphatnak.

Jöhetnek az 5G-s Huawei mobilok - vélhetően 5G-s nova telefonok

A listán a nova 13, nova 14, nova 15 és nova 16 szériás mobilok szerepelnek, sima, Pro és Ultra kiadásokban.

Egy nemrég megjelent pletyka szerint a Huawei a kínai SMIC-cel közösen készíti az 5G lapkáit az SMIC N+1-es gyártástechnológiájának segítségével, illetve a Huawei elektronikus tervezési automatizációs szoftvereivel. A lapkákból várhatóan 50%-kal kevesebb készül, mint amit az előrejelzések mutattak, így indulásként 2-4 millió 5G chipesetet gyárthatnak. A Huawei új 5G-s lapkái várhatóan a Mate 60 szériával debütálnak, még idén, de később.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.