A Xiaomi Mi MIX indított el látványosan egy folyamatot, egy trendet, mely felé a mobilipar elkezdett haladni. A Xiaomi, illetve már az LG és a Samsung csúcskészülékénél is ugyanaz a lényeg, minél nagyobb helyet kapjon a kijelző az előlapon.

Voltak már pletykák arról, hogy a Xiaomi Mi MIX 2 hamarosan bemutatkozik, azonban hivatalos dátum még nem volt. A Gearbest weboldalán jelent meg hirtelen a készülék teljes pompájában, minden specifikációjával együtt. Véletlen tették ki vagy direkt? Vélhetően utóbbiról van szó, ugyanis még mindig nem került törlésre.

Tételezzük fel, hogy hiszünk a Gearbestnek és valóban ezeket fogja tudni a Mi MIX 2. Ebben az esetben a Xiaomi egy új szintre vitte a kávanélküliséget, ezúttal már mind a négy oldalon eltüntették a kereteket, a képen egy fullos előlapot láthatunk, melynek használhatósága kérdéses, de látványra igen meggyőző. A hátlapon ugyanúgy megtalálható az ujjlenyomat-olvasó, fölötte pedig látványosan kiemelve a kamera, mely 19 MP felbontásúra sikeredett. Az előlapra elvileg egy 13 MP-es kamera került, viszont ezt nem sikerült felfedezni a mellékelt képen, szóval ez még egyelőre kérdőjeles.

Tulajdonságait tekintve a kijelző 6,4 hüvelykes 2540 x 1440 pixel felbontású AMOLED panel, melyen az Android 7.1 alapokon nyugvó MIUI 9 felületet láthatjuk majd. Csúcskészülékhez híven a Qualcomm legerősebb, Snapdragon 835-ös processzorát kapta Adreno 540-es grafikus gyorsítóval. A készülékből kapható lesz 4 GB és 6 GB RAM-mal 128 GB tárhely társaságában, ami mellett viszont nem lehet szó nélkül elmenni, hogy lesz 8 GB RAM-os, 256 GB tárhellyel ellátott verzió is. Már árazása is van a készüléknek, a 4 GB-os verzió 848,91$ (247.000 Ft), a 6 GB-os 951,37$ (277.000 Ft), a csúcsmodell pedig 1094$-ba (320.000 Ft) kerül.

4500 mAh kapacitású telepet kapott, Bluetooth 4.2-vel érkezik, viszont nem meglepően ez a készülék sem támogatja a hazai 800 MHz-es B20-as frekvenciát. A leírás szerint 209 grammot nyom, valamint 15,8 x 8,19 x 0,79 cm fizikai kiterjedését tekintve.

Csak úgy a levegőből nem hinném, hogy összeszedték ezeket az infókat, de a hivatalos bemutatóig ne vegyünk semmit se készpénznek.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSGearBest
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.