Ha rendeltél már valamit Kínából, akkor a Gearbest neve ismerősen csenghet, mi is kaptunk tőlük párszor tesztkészüléket. A Gizmochina tegnap közölt cikke alapján viszont nagy gondok vannak a Gearbestnél és ezek következményeként elérhetetlenné vált a weboldal.

A Gearbestre viszonylag sok panasz érkezett felhasználói oldalról, borzasztó a támogatás, szinte lehetetlen kommunikálni velük és a pénzvisszafizetés is sokszor igazi kálvária. Aki nem ismerte eddig az oldalt, azon kínai webshopok közé tartozott, amelyek globálisan szállítanak, illetve az árak is kifejezetten jók voltak, most pedig egy “Invalid URL” hibakód fogadja az oldalra érkezőket.

Az egyelőre nem 100%-osan tiszta, hogy mi a konkrét oka az eltűnésüknek, de valószínű, hogy a Shenzhen Globalegrow E-Commerce Co. pénzügyi problémái állnak a háttérben, de a webshop hírnevének csökkenése és a sok panasz is közrejátszhatott vagy lehetett eredménye a pénzügyi gondoknak. Az oldalt olyan szinten lelőtték, hogy sem a terméklapok, sem a főoldal nem tölt be. Személy szerint én 2020. januárjában kaptam tőlük utóljára levelet, hogy szeretnének együtt dolgozni (nem válaszoltam), az Affiliate weboldaluk még él, azonban ha ott rákattintok bármilyen terméklinkre, ugyanaz a hibakód fogad.

A kérdés az, hogy mi lesz a vásárlókkal, akiknek épp aktív rendelésük van? Megkapják a terméket? Hogyan tudják visszaigényelni az összeget? Ez jelen pillanatban, hogy nem lehet velük felvenni a kapcsolatot és a weboldal sem érhető el, egy lehetetlen helyzet. Teljesen biztos vagyok benne, hogy ez volt az utolsó döfés a Gearbestnek.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.