Tegnap nagy bejelentést tett a UPC: ők is beszállnak a mobil piacra, UPC Mobil néven. A tarifák és információk már most elérhetőek a UPC Weboldalán.

A cég jelenleg 4 tarifát kínál leendő ügyfeleinek. Mind a 4 tarifa a ,,Freedom” (=szabadság) prefixumot kapta. A legkecsegtetőbb a UPC szolgáltatásában az, hogy az összes csomag mellé korlátlan adatforgalom, korlátlan mobilinternet jár. A UPC egyedülállóan kínál korlátlan mobilinternet szolgáltatást Magyarországon, az összes többi szolgáltatónál vannak bizonyos megkötések.

A legolcsóbb csomag a Freedom S, aminek a havidíja 2990Ft. Ennyi pénzért 50 perc beszélgetést, 50db SMS-t kapunk korlátlan adatforgalommal. Az egyik buktatója ennek a csomagnak, a net sebessége. A cég letöltési sebességként 1Mbps-t, feltöltési sebességnek 0.5 Mbps-t kínál, ami valljuk be elég szerény. A másik apróbetűs rész alapján, ez a csomag csupán egy másik, nagyobb tarifa mellé kérhető, például egy családtagnak. Ennek értelmében a legolcsóbb egyedülálló csomag a Freedom M, aminek havidíja 3990Ft. Ennyi pénzért korlátlan hálózaton belüli hívást valamint SMS-t kapunk, illetve 100 percet bármilyen hálózat irányába 100 db SMS-sel megspékelve. Az adatforgalom itt is korlátlan, a sebesség ugyanaz, továbbra is elenyésző.

Screenshot (7)

Másik negatívum a szolgáltatásban, hogy ilyen árakkal a szolgáltatást csak meglévő UPC telefon vagy TV előfizetéssel kaphatjuk meg. Ha mi ilyennel nem rendelkezünk akkor az árak a következőképpen alakulnak: 10-15-30 ezer Forint, ami már nem kevés ilyen netsebesség mellé. 10 ezer Forintból a Telenornál már 30GB 150/50Mbps sebességű Hipernetet kaphatunk például.

Mindenesetre egy jó kezdeményezés a UPC részéről a Freedom tarifa, remélhetőleg a közeljövőben a sebesség is javulni fog, valamint a feltételek is enyhébbek lesznek.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

  1. Nesze semmi fogd meg jól!
    Mindig ez van.
    Azt sosem nézik, hogy a fogyasztóknak mik lennének az igényei és milyen árat akarnak, tudnak érte kifizetni.

Comments are closed.