A Twitteren látott napvilágot egy állítólagos Apple tervrajz, melyen az idén szeptemberre várt iPhone 12 (vagy 11S) előlapja látható.

A fotón látható, hogy az előlapon sokkal kisebb lesz a notch és valamennyire elköltözik a beszédhangszóró is. Utóbbi a keretbe kerülhet majd beépítésre, hogy a notch szenzorai összébb tudjanak húzódni.

A tervrajz szerint a notchban található TrueDepth kamerarendszerben közelebb kerül egymáshoz a közelségi, illetve a környezetifényérzékelő szenzor, a beszédhangszóró pedig közvetlenül ezek felett kap majd helyet. Mellettük balra az infravörös kamera, jobbra pedig az előlapi kamera és az infravörös pontprojektor kap majd helyet.

Arról nincs információ, hogy az új notchban vajon hol kap majd helyet az a mikrofon, ami az elmúlt három évben a szenzorsziget közepén volt?

Az új notch mérete az eddig kiszivárgott információk alapján a jelenlegi iPhone-okon található szenzorszigetek egyharmadának felel majd meg. Talán így újra bekapcsolható lesz, hogy az iPhone állandóan kiírja az akkumulátor százalékos töltöttségét a Vezérlőközpont vagy a widgetek előhívása nélkül is.

Hirdetés
FORRÁSMacRumors
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.