Hirdetés

Szeptember 14-én tartja 2021-es őszi Keynote bemutatóját az Apple, ezen a napon mutatják be az iPhone 13-as szériát. Az esemény magyar idő szerint 19 órakor kezdődik.

Az új iPhone-ok mellett várható új Apple Watch (7. generáció), új AirPods fülhallgató (3. generáció) és egy frissített dizájnnal életre hívott iPad Mini is. Az új telefonok mellé a tavaly bemutatott MagSafe töltőket is frissítheti a cég, erről egy FCC dokumentum árulkodott. Várhatóan a bemutató végével lesz elérhető az iOS 15 és az iPadOS 15 operációs rendszerek publikus verziója is.

Korábban már írtunk egy összefoglaló anyagot a Tech2-n arról, hogy mik lehetnek az idei iPhone-ok újdonságai. Röviden ezek:

  • Always On kijelző
  • A Pro és Pro Max modellekben 120Hz-es képfrissítés
  • Nagyobb akkumulátor
  • Kisebb szenzorsziget (notch)
  • Nagyobb méretű kameraszenzorok, továbbfejlesztett kameraszoftver
  • Gyorsabb töltés

Az elmúlt héten felkapott pletyka lett az is, hogy az új iPhone képes lesz műholdas kapcsolatra, így alacsony Föld körüli pályán keringő műholdak segítségével lehet majd üzenetet küldeni vagy hívást indítani segítségkérés céljából ott is, ahol egyébként nincs lefedettség és térerő. A pletykák azonban kérdésesek, egyrészt azért, mert a műholdas kapcsolathoz egy viszonylag nagy antennára (erre a Mobilaréna cikke mutat egy tök jó példát) van szüksége az ilyen tudással rendelkező készülékeknek, másrészt azért, mert egy tucat országban — például Kínában, Oroszországban, Bangladesben — illegális civileknek műholdas telefont használni.

Az új iPhone-ok árazása a CNET információi alapján nem változik az előző generációhoz képest. Ez magyar árakban azt jelenti, hogy a legolcsóbb modell, a 13 Mini várhatóan 299.990 forintba kerül majd, míg a legdrágább 13 Pro Max 611.990 forintba.

Kedden minden kiderül!

(Címlapfotó: Tim Cook az Apple 2019-es őszi Keynote bemutatóján /Forrás: Apple) 

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.