Hirdetés

A Kingston nemrégiben bemutatta a Nucleum névre hallgató termékét, amilyet még korábban nem láttunk a gyártótól. Önmagában az USB Type-C elosztók régóta léteznek, ezek leginkább a 2016-os MacBookok után kezdtek el elterjedni, a Nucleum az első ilyen hub a Kigstontól.

Teszt videó

Tulajdonságok

A Nucleum háza fémből készült, a kábelvég pedig erősen védett, tehát a töréstől biztosan nem kell félni, illetve ellenáll a mágneses interferenciának is. Az eszközön összesen 7 db csatlakozót fogunk találni: 1 x HDMI, 2 x USB-A, 2 x USB-C, 1 x microSD, 1 x SD.

HDMI v1.4, támogat 4K-s megjelenítőket is
USB Type-C (adat) USB 3.2 Gen 1 szabvány (max. 5 Gb/s)
USB Type-C (töltés) max. 60W energiaátvitel
USB-A (2 db) USB 3.2 Gen 1 szabvány (max. 5 Gb/s)
microSD olvasó microSD/microSDHC/microSDXC UHS I támogatás
SD olvasó SD/SDHC/SDXC UHS I-II támogatás

A Kingston Nucleum kiválóan szolgálja a célját, sebességcsökkenéssel számottevően nem szembesültem párhuzamos másolás során sem (bár ez függ a meghajtó és a portok sebességétől is), viszont főleg ha a HDMI-t is használom, akkor melegszik, ami természetesnek is mondható, hisz alapvetően nincs benne hűtés. Amire viszont érdemes odafigyelni, hogy ha a Nucleumon keresztül töltöd a laptopodat és közben adathordozó is csatlakoztatva van hozzá, akkor az áramforrás leválasztásakor lecsatlakoznak az eszközök is, tehát ha másolsz, akkor ebben az esetben megszakad a másolás. Ez egy bug, amit valószínűleg csak hardveresen lehet javítani egy esetleges következő generációval.

Képgaléria

Verdikt

A Kingston Nucleum nem sorolható az olcsóbb elosztók közé, Magyarországon 16.000 Ft-ba kerül, viszont kapsz két év gyártói garanciát is mellé. Használható MacBookok mellett, Windowsos gépekhez is és minden OTG-képes, USB Type-C-s okostelefonnal is, ezek közül kiemelném a DeX-re képes Samsung mobilokat.
A töltős malőrt leszámítva a teljesítményére lehet számítani, illetve megbízható, jól összerakott terméknek tűnik.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.