Hiába lettek elég méretesek az okostelefonok kijelzői, egy hosszabb filmezéshez, vagy éppen prezentációk bemutatásához még a hat hüvelykes képátló is aprónak számít. Ilyenkor pedig a felhasználó alternatív megoldások után kutat: nyilván a tévé hordozhatóság szempontjából kiesik, a táblagépek nem adnak akkora pluszt, ahogy a kompakt notebookok sem. De akkor milyen lehetőség marad? Például egy kisebb projektor, ami egy táskában is elfér.

De van ilyen? Igen! A Reddot dizájnnyertes JMGO M6 Portable DLP Projektor méltó társa lehet egy mobilnak, ráadásul a mágneses csatlakozója univerzális: kompatibilis a Lightning, Type-C és microUSB csatlakozóval szerelt készülékekkel is. A portba bele kell állítani a telefont és máris működik a rendszer. Az eszköz most akciósan érhető el, és hogy miért éri meg megvenni?

A projektor maximum 200 lumenes fényerőre képes, ez arra elég, hogy kisebb szobában vetítsük ki más eszközök képét. A DLP technológia a megfelelő képminőségről, vagyis a kellemes színekről gondoskodik, a 20 000 üzemórát garantáló projektorlámpát pedig elég ritkán kell majd cserélni. A mindössze 30 dB-s “zaj” produkáló  JMGO M6 Portable DLP Projektor támogatja a 4K-s videókat is, persze a képet nem ilyen méretben vetíti ki, hanem 854 x 480 pixel felbontásban, 0,5-3 méterig, maximum 30-120 inches képméretben.

Egy négymagos MTK processzor dolgozik belül, Android 7.0 operációs rendszer fut rajta, a projektorhoz jár még egy infrás távirányító is. A  JMGO M6 Portable DLP Projektor iPhone-ok esetén a hangot és a videót, Androidnál viszont csak a videót tudja tükrözni. Szerencsére áramforráshoz kell mindig csatlakoztatni, hiszen 5400 mAh-s akkumulátorral rendelkezik.

A Wifivel, beépített hangszóróval felvértezett, mindössze 0,5 kilogrammos eszköz az első 100 vásárlónak 412 dollár helyett 369 dollárba kerül, ezután az ár 399 dollára fog módosulni. Vásárláshoz a Gearbest oldalára kell ellátogatni.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt