Hirdetés

A 2016-os MWC-n a Samsung és az LG is bemutatta 360 fokban felvevő kameráját, így ők voltak az elsők, akik konkrét eszközöket terveztek és dobtak piacra 360 fokos tartalmak készítésére.

Mindkét eszköz ugyanazon az elven működik. Mindkettőben van 2-2 halszemoptikás lencse (Samsung 2 x 15 MP, LG 2 x 13 MP), melyek egyenként 180 fokban látnak, így a két oldalon készült felvételeket olvasztják eggyé.

A Samsung szereti mutogatni, hogy mire képesek az eszközeik, így egy koreai hegymászó, Yong-Ho Heo elvitte magával a Samsung Galaxy S7-et és a Gear 360-at, hogy rögzítsen néhány fotót és videót a Mount Everest-en.

Így kaptunk egy 90 másodperces 360 fokos videót, amit meg lehet nézni Google Cardboard-on, Samsung Gear VR-on, de egyszerű YouTube felhasználóként is, ha ujjunkkal vagy egerünkkel mozgatjuk a képet.

A videón kívül 5 fotó készült a Galaxy S7-tel, az eredmény lent látható.

everest-galaxy-s7-1 everest-galaxy-s7-2 everest-galaxy-s7-3
everest-galaxy-s7-4 everest-galaxy-s7-5

Heo szerint a Samsung új termékeivel lélegzetelállító fotókat és videókat lehet rögzíteni és a hatékonyságban nagy szerepet játszik az is, hogy IP68-as szabványnak megfelelően víz- és porálló mindkét eszköz.

Hirdetés
FORRÁSSamsung
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.