Már javában december van, ami azt jelenti, hogy körülbelül egy hónap múlva várhatóan a Samsung bejelenti a következő zászlóshajóit, a Galaxy S9 és S9+ okostelefonokat.

3 megapixeles írisz-szkenner

Az S9 szériáról szóló legfrissebb hír az, hogy a telefonok nagyobb felbontású írisz-szkennerrel fognak rendelkezni, amelynek köszönhetően rövidebb idő alatt lehetne feloldani a telefonokat. A dedikált írisz-olvasó a pletykák szerint 3 megapixelesre nőhet. Ez jelentős előrelépés, hiszen a Galaxy S8, S8+ és a Note 8 két megapixeles írisz-szenzorral rendelkezik.

Az írisz-kamera szenzora 2 megapixel helyett 3 megapixeles lehet. A szkenner még akkor is jobban fel fogja felismeri a felhasználó íriszeit, ha szemüveget visel, elmozdítja a szemgolyóit vagy túl sötét, esetleg túl világos környezetben van.

A Samsung továbbá azon is dolgozik, hogy új szoftvert fejlesszen ki jobb hardverrel, valamint tovább javítsa az írisz-felismerés idejét. Összességében az új írisz-szkennerek a Galaxy S9 és az S9+ esetében várhatóan lerövidítik a feloldási sebességet 1 másodpercre. Ez a megoldás még mindig nem olyan gyors, mint egy ujjlenyomat-olvasó, de a vállalat törekszik a biometrikus biztonsági funkció további tökéletesítésére.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: