Már javában december van, ami azt jelenti, hogy körülbelül egy hónap múlva várhatóan a Samsung bejelenti a következő zászlóshajóit, a Galaxy S9 és S9+ okostelefonokat.

3 megapixeles írisz-szkenner

Az S9 szériáról szóló legfrissebb hír az, hogy a telefonok nagyobb felbontású írisz-szkennerrel fognak rendelkezni, amelynek köszönhetően rövidebb idő alatt lehetne feloldani a telefonokat. A dedikált írisz-olvasó a pletykák szerint 3 megapixelesre nőhet. Ez jelentős előrelépés, hiszen a Galaxy S8, S8+ és a Note 8 két megapixeles írisz-szenzorral rendelkezik.

Az írisz-kamera szenzora 2 megapixel helyett 3 megapixeles lehet. A szkenner még akkor is jobban fel fogja felismeri a felhasználó íriszeit, ha szemüveget visel, elmozdítja a szemgolyóit vagy túl sötét, esetleg túl világos környezetben van.

A Samsung továbbá azon is dolgozik, hogy új szoftvert fejlesszen ki jobb hardverrel, valamint tovább javítsa az írisz-felismerés idejét. Összességében az új írisz-szkennerek a Galaxy S9 és az S9+ esetében várhatóan lerövidítik a feloldási sebességet 1 másodpercre. Ez a megoldás még mindig nem olyan gyors, mint egy ujjlenyomat-olvasó, de a vállalat törekszik a biometrikus biztonsági funkció további tökéletesítésére.