A Samsung Galaxy S8 és a Note8 is “csak” 120 fps-sel tud lassított felvételeket rögzíteni 1080p felbontás mellett, azonban a Samsung legújabb csúcsmobiljánál már magasabb szintre akarja ezt emelni. A Galaxy S9-ről és az S9+-ról egyre több pletyka kering az interneten. Vannak már találgatások a külsejét illetően, de a kameraszenzorról még nem volt szó – mostanáig.

Várhatóan a Samsung új szenzora, az ISOCELL Bright foglal majd helyet a Galaxy S9-ben.

Mit kell tudni az új szenzorról?

A Samsung új, 16 megapixeles szenzora 480 képkockát tud majd rögzíteni másodpercenként FullHD felbontás mellett, így kiváló minőségű, még lassabb slow-mo videókat kapunk. Emellett Ultra PD (fáziskülönbség-alapú) és Dual Pixel autofókusz jellemzi majd fejlett mozgáskövetéssel, valamint Tetracell technológiával, ami négy szomszédos képpontot von össze és kezel egyként, ezáltal a szenzor fényérzékenysége megugrik és korlátozott fényviszonyoknál sokkal jobb felvételeket lehet készíteni.

A kérdés még adott, hogy mennyi ideig lehet majd a Samsung kamerájával így rögzíteni? A Sony 960fps-re képes 720p felbontásban, viszont a másodperc ötödrészét tudjuk csak lelassítani. A Galaxy S9 február végén, az MWC-n fog debütálni, kíváncsian várjuk!

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: