Hirdetés

Frissítette az Apple a belépőszintű iPadjét, az iPadet. A nyolcadik generációs tablet megkapta az Apple A12 Bionic CPU-t, amely 40%-kal gyorsabb az előző generációnak és kétszer jobb grafikai teljesítményre képes.

Kívülről semmi nem változott, a nyolcadik generációs iPad pontosan ugyanúgy néz ki, mint elődje. Továbbra is támogatja az első generációs Apple Pencilt és a Smart Keyboard billentyűzetet.

A kijelző 10.2 hüvelykes IPS panel továbbra is. Az Apple tíz órányi üzemidőt ígér. Gigabit LTE modemmel szerelt Cellular változat is lesz, vélhetően 100 dollár körüli felárral.

Az Egyesült Államokban 329 dolláros áron nyit, pontosan annyin, mint elődjei. Oktatási célokra viszont már 299 dollárért megvásárolható. Az iPad 8. generációja mától előrendelhető, péntektől szállítják ki.

Magyarországi elérhetőségek és árak:

Az Apple szeptember 18-tól árulja hazánkban az új, nyolcadik generációs iPadet, mely a hetedik generációs iPad helyét veszi át a kínálatban. Árban, választható színekben és tárhelyben nincs változás az elődhöz képest.

A 32GB-os modellért 134.990 forintot kér a cég, amennyiben LTE-képes változatot szeretnénk, 184.990 forintot kell kifizetnünk. A másik tárhelyopció a 128GB, ezért a modellért 174.990 forintot fizethetünk, ha elég a Wi-Fi. Ha LTE-s iPadet szeretnénk, akkor viszont 224.990 forintot kell rászánnunk.

Hirdetés
FORRÁSApple
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.