Hirdetés

Majd’ tíz év telt el, mióta az első iPadet bemutatta az Apple. A 9,7 hüvelykes kijelző akkor hatalmasnak számított és azóta is ezt a méretet használta a standard iPad. Most azonban a 2019-es szeptemberi Apple Keynote bemutatón ez megváltozott.

Az új, hetedik generációs iPad már 10,2 hüvelykes kijelzőt kapott. A ház mérete azonban maradt a régi, csupán az oldalsó kávák lettek vékonyabbak. A ház — akárcsak az új MacBook Air gépekben — 100 százalékban újrahasznosított alumíniumból készül. Ahogy azt korábban írtuk is, a belépőszintű iPad nem kapta meg a Pro gépek Face ID rendszerét, hanem maradt a jól bevált főgomb és benne a Touch ID. Az USB Type-C helyett a hetedik generációs iPadben maradt a Lightning csatlakozó is.

Fotó: Apple

Az új, hetedik generációs iPadet az A10 Fusion chip hajtja. Ez valamivel gyengébb, mint a második generációs Pro gépekben található A10X processzor. Az új iPad továbbra is az első generációs Apple Pencilt támogatja, a második generációsat nem. A kiegészítők terén azonban történt előrelépés, már a belépőszintű iPadhez is lesz külön megvásárolható Smart Keyboard tok. A billentyűzet elvileg a teljes kiosztást megkapja, valószínűleg abban a méretben, ahogy azt az első generációs 9,7 hüvelykes iPad Pro is megkapta.

A hetedik generációs iPad már az új iPadOS rendszerrel érkezik. Az amerikai ár 329 dollár lesz, akárcsak az előző generáció esetén volt. Magyarországon 134 990 forintról indul a 32GB-os WiFi modell ára. A WiFi és LTE modellért már 184 990 forintot kérnek el. A 128GB-os tabletért pedig 174 990 (WiFi) vagy 224 990 (WiFi + LTE) forintot kell letenni az asztalra.

Ráadásul az új tablethez egy év ajándék Apple TV+ előfizetés jár, ahogy az a Keynote eseményen elhangzott.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.