Hirdetés

Szinte egytől egyig úgy néz ki az Apple új iPad Airje, mint az iPad Prók.

10,9 hüvelykes (2360 x 1650 pixel felbontású) Liquid Retina kijelzővel és az Apple Pro dizájelemeivel dolgozik az Air.

Az elérhető színekben azonban van változás: az Air fekete, fehér, zöld, kék és pink színekben kerül boltokba.

A motorháztető alatt a teljesen új 5 nanométeres Apple A14-es SoC dolgozik, hat maggal. Az előző iPad Airhez képest 40%-os teljesítményjavulásra és az új 4 magos GPU-nak köszönhetően az iPad Pro grafikai teljesítményét is képes lesz utolérni.

A Lightning portot végre itt is dobta az Apple, helyette USB Type-C figyel a készülék alján, mely úgy használható, akárcsak az iPad Prón.

Az iPad Prókban és az iPhone-okban használt True Depth kamerarendszert azonban nem kapta meg az Air, helyette a bekapcsoló gombba integrálták a Touch ID-t. Az Air előlapjára egy 7 megapixeles (f/2,2) FaceTime HD kamera került, mely képes Smart HDR-re és Full HD-ban 60 képkocka/másodperc sebességű felvételekre. A hátlapon egy 12 megapixeles (f/1,8) kamera van, amivel akár 4K-ban is videózhatunk 60 fps-sel és megkapta a 240 képkocka/másodperces lassított felvétel lehetőségét is. Vaku, második lencse és LiDAR nincsenek a hátlapon.

Az új iPad Air már a második generációs Apple Pencilt és az új Magic Keyboard kiegészítőket támogatja.

Hangzás terén is van eltérés az iPad Próhoz képest, az Air csak sztereó hangszórókat kapott, nem örökölte a Pro tabletek négy hangszóróját. Az egyelőre nem teljesen egyértelmű, hogy csak elfektetve sugározza-e sztereóban a hangot a tablet, az Apple ugyanis a promóban „landscape” sztereónak nevezte a funkciót.

Az új Air támogatja a Wi-Fi 6-ot és lesz belőle Gigabit LTE-s Cellular változat is. 20 wattos USB-C töltőt ad az Apple a dobozban, a tablet pedig 10 órás üzemidőt biztosít a cég szerint. A készülék háza száz százalékban újrahasznosított alumíniumból készül.

Az iPad Air 599 dolláros áron nyit és következő hónaptól elérhető.

Magyarországi árak és elérhetőség az új iPad Air kapcsán:

A 64GB-os modell 239.990 forintos áron, az LTE-verzió 289.990 forintos áron érkezik hazánkba. A 256GB-os modell esetén 299.990 forintot kell fizetni a Wi-Fi modellért és 349.990 forintot az LTE-képes eszközért.

Az Apple a kínálatából a harmadik generációs iPad Prót eltávolította, helyét az új Air vette át. Az Air októbertől elérhető.

Hirdetés
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.