Az Apple Chicagóban tartott sajtóeseményt, amelyen tanárok és szoftverfejlesztők is elregélték mondókájukat, ám a figyelem középpontjába egy új termék, a 9,7″-es iPad került.

Nem jár távol az igazságtól, aki ezt a tabletet a 2017-es modell frissítéseként fogja emlegetni. A készülék Apple Pencil támogatást kapott, tehát nyugodtan lehet pingálni, rajzolni, amikor csak kedvünk támad. És kifizetjük a toll nem éppen kedvezményes vételárát, ami 99 dollár. Ha pedig mégsem, akkor akár más érintőceruzával is lehet ügyködni rajta.

Az új iPad 1536 x 2048 pixeles IPS kijelzőt kapott, belsejében pedig egy Apple A10 Fusion chipset dolgozik, ami CPU-ban 40%-kal, GPU-ban pedig 50%-kal erősebb az A9-nél, ami az elődben működik. Persze van erősebb is, az A11, de ezzel is elégedett lehet majd a tulajdonos.

Más téren nincs változás, hátul 8 megapixeles, f/2,4-es kamera, előlapon pedig 1,2 megapixeles egység található, van GPS, iránytű, giroszkóp, gyorsulásmérő, mindez a 470 grammos és 240 x 169,5 x 7,5 milliméteres burkolatba csomagolva.

Az új iPad az eddigi legmegfizethetőbb darab az Apple történetében, hiszen a 32 GB-os változat 329 dollárba kerül, ugyanez LTE-s kivitelben 459 dollárt kóstál, a 128 GB-ért pedig 100 dolláros felárat kell fizetni. Az Apple egyébként az oktatásban szán nagy szerepet a táblagépnek, de ettől még kapható lesz a boltok polcain, így itthon is.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt