Az elektromos autózás nem csupán a csendes, takarékos és környezetbarát vezetésről szól, hiszen az ilyen meghajtás műszaki tulajdonságai ideálisak akár sportautókhoz is. Erre pedig gyorsan rájöttek a gyártók is, ne feledjük, hogy a Tesla első autója, a Roadster is egy sportkocsi volt. Most már ott tartunk, hogy Amerika egyik ikonjából, a Corvette-ből is nemsokára vásárolhatunk elektromos változatot.

Nem is akármilyet, mert ezt egy külön cég, a Genovation készíti majd. Több prototípus után január 9-én, a CES 2018 elektronikai kiállításon végre bemutatják a végleges kivitelt. Az adatok alapján ez lesz a Corvette történelmének legdurvább darabja. Nem kevesebb, mint 800 lóerő és 948 Nm nyomaték repíti majd a kocsit, és ezt érhetjük szó szerint, hiszen álló helyzetből 100-ra nagyjából 3 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége pedig 354 km/h.

Ezzel már a legkomolyabb szupersportautók között lesz a helye, ha pedig nem tapossuk padlóig a pedált, akkor 200 km feletti hatótávot tud majd (a korábbi prototípusok 209 és 241 km-t tudtak). Teszi mindezt ráadásul gyakorlatilag hangtalanul, ami talán még ijesztőbb, mint az eredeti V8-as csodás üvöltése. Ténylegesen megvásárolni 2019-ben lehet majd, de nem árt sietni, mert a hírek szerint csupán 75 darabot készítenek, az pedig külön érdekesnek hangzik, hogy automata mellett a hétfokozatú(!) kéziváltót is kérhetjük hozzá, utóbbi abszolút kuriózum lehet.

Hirdetés
FORRÁSCarscoops
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.