A HTC tegnap mutatta be a CES-en a Vive Pro VR szemüvegét. Elődje, a Vive is nagy sikernek örvendett, egy éve írtunk arról, hogy már 140.000 darab talált gazdára.

Pont ezért nem is volt kérdés, hogy új VR szemüveggel rukkol elő a vállalat, mégpedig nem is akármilyennel. A Vive két évvel ezelőtt debütált, az új Vive Prót pedig úgy tervezték meg, hogy az elődjénél előforduló hibákat javítsa. Az újdonsült VR szemüveg két OLED kijelzővel rendelkezik, amelyeknek felbontása 2880 x 1600 pixel, ez 78%-os javulást eredményez a 2160 x 1200 pixeles felbontású Vive-hoz képest.  A pixelszám növelése segít a világosabb szöveg és a teljes grafika megjelenítésében is.

Emellett a HTC a kényelemre is nagy figyelmet fordított. Újratervezte a Vive Pro fejpántját és beépített fejhallgatót kapott, ami mellé egy hangszabályzó is társul. A Vive egyik hibája az volt, hogy nehezen állítható, valamint fejhallgatót kellett bedugni a használatakor. A vállalat ezeket a problémákat a Vive Prón már orvosolta. A fejpánton egy méretező tárcsát is találhatunk, ezáltal a fülhallgató sokkal kiegyensúlyozottabb, így remélhetőleg nem lesz túlságosan nehéz viselet játszás közben. A HTC duál mikrofonokkal, valamint dupla előlapi kamerákkal gazdagította új VR szemüvegét. A Vive Pro visszafelé kompatibilis az 1.0-s és a 2.0-s SteamVR követéssel, kék színben lesz majd megvásárolható, pontos megjelenési dátumot és árakat nem közölt a cég, de várhatóan 2018 első negyedévében már kapható lesz. A Vive szerencsére továbbra is megvásárolható marad.

A Vive Pro megjelenése mellett a HTC javította a Viveport alkalmazásbolt élményét is. A legtöbb HTC VR szemüveg tulajdonos valószínűleg a SteamVR-ról vásárol alkalmazásokat és játékokat, de a HTC nagyobb vásárlási élményt nyújt azzal a Viveportban, hogy betekintést nyerhetünk az adott alkalmazásba vagy játékba.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: