A Razer a CES 2018-on bemutatta saját Android laptop/telefon hibrid koncepcióját, ami a Project Linda nevet viseli. A Razer világszerte ismert minőségi, kifejezetten gamereknek szánt termékeiről és mióta felvásárolták a Nextbitet, már okostelefonokkal is foglalkoznak.

A Project Linda értelmében adott egy 13,3 hüvelykes laptop, amit egy Androidos Razer Phone hajt meg. Ennek célja, hogy elmossa a határokat a laptopok és az okostelefonok között. A telefon a laptop touchpadjaként funkcionál, az 5,7 hüvelykes kijelző bőven elég ehhez, de egyéb funkciókra is alkalmas lesz, például applikációk indítására, eszközökhöz, hasonlóan a MacBook Pro Touch Barjához.

A nagyigényű Android felhasználókban, és a laptop rajongókban közös az igény a mobil formába zárt teljesítmény iránt, amelyet a díjnyertes Razer Phone-nal, valamint a Razer laptopokkal nyújtunk. A Project Linda ötvözi mindkét világ legjobb tulajdonságait: nagyobb képernyőt, és fizikai billentyűzetet hoz az Android környezetbe, növelve a játékélményt és a hatékonyságot.

– mondta Min-Liang Tan, a Razer társalapítója és vezérigazgatója.

A hordozhatóságra tervezett, alumínium házú Razer Project Linda mindössze 15 mm vékony és 1,25 kg-ot nyom, ami tartalmazza a telefont is. Csatlakozási lehetőségei között van egy beépített 3,5 mm-es jack csatlakozó, egy USB-A port, egy USB-C töltőport, egy 720p webkamera és egy kettős tömbmikrofon a zavartalan kommunikáció érdekében. A hardvert ugyebár a készülék adja: a rendszerchip egy Snapdragon 835 lesz, amit 8 GB rendszermemóriával támogatnak meg.

A Project Lindával kapcsolatban további információk a Razer weboldalán találhatók.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.