Egy évben két zsűri szavaz és dönt arról, hogy bizonyos kategóriákon belül melyik készülékek a legjobbak. Az egyik szavazás a barcelonai MWC-n történik, melyen a legjobb okostelefon idén a Samsung Galaxy S7 edge lett, a másik eredmény pedig az EISA zsűrijén múlik.

Az Európai kép- és hang szövetség (EISA) zsűrije vezető szakújságírókból áll, ők döntenek arról, hogy melyik készüléket ítélik a legjobbnak. Idén a legjobb fogyasztói okostelefon szerintük a Huawei P9 lett, kiemelve a dupla kamerarendszer sajátosságait.

Ezzel most biztos felkavarták az állóvizet, nagy a harc a két készülék között, noha teljesítményben nem ugyanott vannak, az EISA zsűrije szerint a P9 mégis jobb lett, mint a Samsung Galaxy S7 edge.

További kategóriákban is díjaztak: az idei év olcsó okostelefon kategórián belül a CoolPad Torino, a leginnovatívabb készülék kategórián belül az LG G5 nyert, míg a legjobb mobilos kameráért a Samsung Galaxy S7 zsebelhette be a díjat. Az „advanced smartphone” kategóriában a HTC 10 lett a díjnyertes. Végezetül a legjobb VR termék díja a HTC Vive-nak járt.

Videónkban összehasonlítottuk az S7-et és a P9-et, ezt a videót itt láthatjátok:

Hirdetés
FORRÁSEISA
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.