Jövő márciusban Budapestre is megérkezik a Red Bull egyik legkülönlegesebb projektje, a Mission: Unlock Enoch escape room bajnokság.
A bajnokságra a Red Bull Mind Gamers honlapon lehet jelentkezni. A továbbjutáshoz online logikai játékokat kell minél gyorsabban megoldani. A budapesti selejtező november 29-én lesz a RAKTÁR KLUB-ban, a feladat pedig a következő lesz:
20 perc alatt kinyitni egy rejtélyes, digitális kockát…

A szabadulószobák az elmúlt években a világon és Magyarországon is népszerűvé váltak. A játék lényege az, hogy egy zárt ajtók mögötti szobarendszerben 60 perc alatt minél több ügyességi, logikai feladványt kell megoldani. Budapest mára már az escape roomok Mekkájának számít, mi is nemrég meglátogattunk egyet, a Mystique Room-ot a Szent István körúton.

A résztvevők a http://www.redbullmindgamers.com/mission weboldalán próbálhatják  ki magukat. A leggyorsabban megoldók továbbjutnak a selejtezőkbe.

A középdöntőbe jutók négyfős, nemzeti csapatokba szerveződnek, ahonnan 40 országos csapat jut ki a bajnokságra, ami 2017 márciusában tartanak majd Budapesten.

Játékmenet:

  1. Online kvalifikáció: Válaszd ki a hozzád legközelebbi várost, légy Te a leggyorsabb és kerülj be a helyi elődöntőbe!
  2. Helyi selejtező: Toborozz egy négyfős csapatot és nyissátok ki a digitális kockát! A legjobb hazai csapat továbbjut a budapesti döntőbe.
  3. Szabadulószoba-világbajnokság – A legjobb csapatok mérkőznek meg egymással egy virtuális valóságot és a hagyományos szabadulószobák koncepcióját kombináló térben.

 

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: