Idén november 18-án startolt el a Black Friday az Extreme Digital-nál. Ahogy minden évben, most is nagy leárazások várták a vásárlókat.
Az átlagosnál magasabb, 35 ezer forint felett volt az átlagos megrendelési érték. A Black Friday reggel 5 órától éjfélig tartott.

Az eladási toplista élére idén az 500 gigabájtos háttértárral és Kinect mozgásérzékelő kamerával ellátott, két játékot tartalmazó Xbox One konzol került, a második helyet pedig a Lenovo P70-es okostelefon foglalta el. A harmadik legnépszerűbb termék pedig a Beko gyártmányú hőszivattyús szárítógép volt.
A szárítógép az idei fekete péntek új sztárja, ugyanis a Beko márka mellett még a Whirlpool és a Candy szárítógépek is népszerűek voltak.

2016.11.18. Black Friday az Extreme Digitalban

Egy másik kelendő termék az ultra-HD felbontású televízió volt, a Samsung 40 és 50 colos okostévéi a negyedik és a hetedik helyen szerepelnek a toplistán.
A másik érdekesség, hogy legtöbben mobil eszközről látogatták az e-digital weboldalát. Mobil eszközről a látogatók 70%-a androidos, 24%-a pedig iOS operációs rendszerű okostelefonról érkezett, a fennmaradó százalék pedig egyéb platformot használt. A nap későbbi szakaszában pedig legtöbben számítógépekről nézelődtek az oldalon, többségük Chrome böngészőt használt, valamint az érdeklődők 40%-a Budapestről böngészett.

Egy átlagos péntekhez képest a fekete pénteken sokkal többet költöttek a vásárlók, valamint az online bankkátyás fizetés aránya is jóval magasabb volt. A vásárlók 62%-a házhozszállítással kérte az akciós terméket, a fennmaradó 38% pedig a bolti átvételt választotta.

extreme-digital-black-friday-2016-3

Az érdeklődők 62%-a férfi, 38%-a nő volt, korcsoportokra bontva pedig a 25-34 év, illetve a 35-44 év közötti korcsoportok voltak fölényben. A látogatók 72%-a új vásároló volt, ami igazolja, hogy a Black Friday az egyik leghatékonyabb marketingeszköz.

A fekete pénteki aloldal 8 órakor volt a leglátogatottabb, amikor is egyszerre több mint százezer érdeklődő kereste fel a weboldalt, a nap végéig pedig összesen 15 millió oldalletöltés volt. Ennek ellenére a weboldal tökéletesen, akadálymentesen működött, egyetlen percre sem vált elérhetetlenné, és a normális ajánlatokat kínáló www.edigital.hu webáruház is zökkenőmentesen működött.

A Black Friday végével az akciók nem érnek véget, ugyanis november 25-étől, péntektől az “őrült napok” elnevezésű akció veszi kezdetét, amely keretében okostelefonok, televíziók és háztartási gépek is akciósak lesznek, akár 45%-os árengedménnyel.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: