Washington és Lisszabon után idén Budapest adott otthon március 8. és 10. között a Microsoft legnagyobb oktatási rendezvényének, a Microsoft Educator Exchange konferenciának.
Közel 300 pedagógus érkezett Budapestre több mint 100 országból, hogy bemutassa, hogyan használja a digitális technikát az oktatásban.
A rendezvény egyik kiemelt előadását az Alternatív Közgazdasági Gimnázium oktatója, Nádori Gergely tartotta.

“A 21. században már változnak az elvárások, felérétékelődik a projektmunka, az együttműködés, a problémamegoldás és az IKT eszközök alkotó használata – nyilatkozta Nádori Gergely. „Az IKT eszközök, kombinálva a felhőtechnológiával abban segítenek, hogy az oktatás egyre közelebb lépjen ehhez. A tárgyi tudás megszerzése is fontos, de csak egy eleme az egyre összetettebb tudás koncepciónak, a lényeg a tudás megszerzésének és megteremtésének képessége lesz, amihez az egyik legfontosabb, hogy a megfelelő kérdéseket képesek legyünk feltenni.”

HG5A0373
A rendezvény egyik legjobban várt programja a Learnin Marketplace (Tanulásbazár) volt, amelyen a pedagógusok egymástól tanulva szereztek ismereteket a legújabb pedagógia módszerekről és a nemzetközi jó tapasztalokról.
Az előadáson még bemutatták a OneNote Class Notebook új funkcióját. A OneNote Class Notebook-ot már 400 ezer tanár és közel 3,5 millió diák használja világszerte. Ez a hónapról hónapra növekszik.

HG5A0144
„Egy ország gazdaságának versenyképessége azon múlik, mennyire versenyképes az ott élő diákok tudása. Ez pedig elképzelhetetlen megfelelő szintű digitális írástudás, a digitális készségek elsajátítása nélkül” – mondta Szentkuti Gabriella, a Microsoft ügyvezető igazgatója. „A Microsoft szeretné megmutatni, hogyan segítenek ebben a legújabb eszközök, szoftverek és alkalmazások, amelyek elérhetőek itthon is. Az Office365 ingyenesen érhető el a magyar diákok és pedagógusok számára is öt számítógépre, laptopra és öt további mobileszközre. Ezzel a felajánlással biztosítjuk a tanárok számára is mindazokat az alkalmazásokat, amelyek a legfontosabbak a digitális tanításhoz és tanuláshoz, a dokumentummegosztáshoz, házi feladatok, előadások készítéséhez. A Windows továbbra is a vezető operációs rendszer a közoktatásban, 2015-ben a Microsoft kétszer annyi Windows eszközt szállított, mint az őt követő versenytársa a piacon.”

forrás és képek: Microsoft Magyarország

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: